Όταν ο Βιλένα είχε έρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό
i

© Intime

Όταν ο Βιλένα είχε έρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό

Ο Τόνι Βιλένα, που ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό, είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Ολυμπιακού πριν από λίγα χρόνια.

Με απόλυτη μυστικότητα ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Τόνι Βιλένα. Ο κεντρικός χαφ υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με το τριφύλλι, που ξάφνιασε τους πάντες με την ανακοίνωση απόκτησης του Ολλανδού ποδοσφαιριστή. 

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου έκανε ταξίδι - αστραπή στη Βαρκελώνη προκειμένου να εξασφαλίσει την υπογραφή του παίκτη. Ο Βιλένα ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στη Φέγενορντ.

Το καλοκαίρι του 2016 ο ποδοσφαιριστής είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό. Ο 21χρονος τότε παίκτης της Φέγενορντ είχε έρθει στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με την ομάδα του Πειραιά.

Εκείνη την περίοδο το συμβόλαιο του Ολλανδού χαφ με τη Φέγενορντ είχε ολοκληρωθεί και εμφανιζόταν ως πόθος της Ίντερ, της Μαρσέιγ αλλά και της Λέστερ, που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Αγγλίας. Οι συζητήσεις του Βιλένα με τον Ολυμπιακό δεν κατέληξαν σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή να μην υπογράφει συμβόλαιο. 

Λίγες ημέρες αργότερα, η Φέγενορντ ανακοίνωσε την παραμονή του ποδοσφαιριστή. Εκείνη την περίοδο, ρεπορτάζ από την Ολλανδία ανέφεραν ότι ο χαφ αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιό του λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα του.

Τρία χρόνια αργότερα, το 2019 ο Βιλένα αποκτήθηκε από την Κράσνονταρ έναντι 9 εκατομμυρίων ευρώ. Με τη ρωσική ομάδα τέθηκε αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τον Ιανουάριο του 2022 ο Βιλένα αποκτήθηκε από την Εσπανιόλ με τη μορφή δανεισμού και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή, καταβάλλοντας 2,5 εκατ. ευρώ. Ο Ολλανδός χαφ τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στη Σαλερνιτάνα έχοντας 33 συμμετοχές και τρία γκολ.