Αλέξις Πέρες και Τσάβι Μοντέρο για τα μετόπισθεν (vids)

Αλέξις Πέρες / www.twitter.com/Alexisperez

i

Αλέξις Πέρες / www.twitter.com/Alexisperez

Αλέξις Πέρες και Τσάβι Μοντέρο για τα μετόπισθεν (vids)

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:54 - 09.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:11 - 09.06.2023

Ο Κολομβιανός Αλέξις Πέρες και ο Ισπανός Τσάβι Μοντέρο είναι δύο στόπερ που απασχολούν τους ιθύνοντες του Τριφυλλιού για το κέντρο της άμυνας.

Μετά την προφορική συμφωνία με τον Φιλίπ Μλαντένοβιτς και την επικείμενη άφιξη του στην Αθήνα, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, επισπεύδουν τις συζητήσεις για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Με την προσοχή τους να έχει στραφεί στην Τουρκία…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν βιογραφικό στη γειτονική χώρα, εξετάζονται προσεκτικά από τους «πράσινους». Είναι ο 29χρονος Κολομβιανός της Τζιρεσούνσπορ, Αλέξις Πέρες και ο 24χρονος Ισπανός της Μπεσίκτας, Τσάβι Μοντέρο.

Οι δύο παίκτες έχουν ομοιότητες, εκτός από τη θέση που αγωνίζονται: αμφότεροι είναι αριστεροπόδαροι. Στον αντίποδα, έχουν διαφορετικό καθεστώς. Ο Αλέξις Πέρες αποδεσμεύεται από τη Τζιρεσούνσπορ στις 30 Ιουνίου και είναι ελεύθερος. Ο Τσάβι Μοντέρο έχει συμβόλαιο με τη Μπεσίκτας μέχρι τις 30/6/2025, όμως δεν υπολογίζεται. Ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν στο Αμβούργο ως δανεικός και ψάχνει την επόμενη ομάδα του.

Ο Αλέξις Πέρες γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου του 1994, στην Μπαρανκίγια της Κολομβίας. Ο 29χρονος αμυντικός έχει ύψος 1,81μ. και έχει χριστεί μία φορά διεθνής. Στην Τουρκία εγκαταστάθηκε πριν δύο χρόνια, με μεταγραφή από τη Λανούς. Ο Πέρες με τη Τζιρεσούνσπορ έπαιξε σε 61 ματς, με 2 γκολ και 1 ασίστ.

Ο Τσάβι Μοντέρο είναι γέννημα θρέμμα σεβιγιάνος, με ημερομηνία γεννήσεως στις 14 Ιανουαρίου του 1999. Ο 24χρονος αμυντικός έχει ύψος 1,85μ. και ήταν διεθνής με την Ισπανία Κ21. Η Μπεσίκτας τον πήρε από τη Σεβίλλη τον Σεπτέμβριο του 2020 με δανεισμό και ένα χρόνο αργότερα, αγόρασε τα δικαιώματα.

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ισπανός άσος κατέγραψε 46 συμμετοχές με 2 γκολ και 2 ασίστ. Ο Μοντέρο δεν έπαιζε πολύ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και στις 15 Ιανουαρίου μετακόμισε στο Αμβούργο, όπου αγωνίστηκε σε μόλις 5 ματς. Με τους «δεινόσαυρους» να έχουν οψιόν αγοράς 2 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά να μην την εξασκούν.

Σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό, οι δύο αμυντικοί θα μπορούσαν να αναπληρώσουν τον Αχιλλέα Πούγγουρα. Ως ο αναπληρωματικός αριστεροπόδαρος στόπερ, πίσω από τον βασικό Χόρντουρ Μάγκνουσον. Ασφαλώς, δεν θα αποκτηθούν και οι δύο. Ο Πέρες και ο Τσάβι Μοντέρο έχουν τεθεί υπόψη των ανθρώπων του Τριφυλλιού και αναμένονται εξελίξεις σύντομα.