Θέλει έναν... Πούγγουρα για αντί-Πούγγουρα ο Παναθηναϊκός

Θέλει έναν... Πούγγουρα για αντί-Πούγγουρα ο Παναθηναϊκός

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:01 - 07.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:30 - 07.06.2023

Η παραμονή του Αχιλλέα Πούγγουρα στον Παναθηναϊκό δεν έχει τελειώσει, αλλά το Τριφύλλι θα χρειαστεί έναν αμυντικό με το προφίλ που έχει ο 27χρονος παίκτης.

Θεωρητικά, η παραμονή του Αχιλλέα Πούγγουρα στο «Γεώργιος Καλαφάτης» συγκεντρώνει πιθανότητες. Όχι πολλές, αλλά αρκετές. Για αυτό η ΠΑΕ δεν έχει ευχαριστήσει ακόμα τον Έλληνα αμυντικό για την προσφορά του, σε ένα άτυπο «αντίο».

Όπως ακριβώς συνέβη με τους Δημήτρη Κουρμπέλη, Φακούντο Σάντσες και Ζβόνιμιρ Σάρλια. Για τους οποίους η διοίκηση του Παναθηναϊκού εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση.

Οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού έχουν ανοιχτή γραμμή με την πλευρά του Πούγγουρα, αλλά δεν έχουν περάσει σε ουσιαστικές συζητήσεις για την ανανέωση του. Πρακτικά, ο 27χρονος στόπερ διερευνά τις επιλογές που έχει.

Στον Παναθηναϊκό νιώθει ικανοποιημένος από τις εργασιακές συνθήκες, όμως ο Πούγγουρας θέλει να παίζει και δεν συμβιβάζεται με την ιδέα του τέταρτου στην ιεραρχία. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που θέλει να φύγει.

Το πλέον ρεαλιστικό για τον Πούγγουρα στην παρούσα φάση, είναι η μετακόμιση στο Βουκουρέστι. Από το περιβάλλον του επιβεβαιώνονται οι επαφές με τη Στεάουα, αλλά δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία στο οικονομικό. Παρόλα αυτά, η Ρουμανία μοιάζει η πιο δυνατή προοπτική για τον Πούγγουρα.

Οι «πράσινοι» δεν θα είχαν αντίρρηση να διατηρήσουν τον Πούγγουρα στο δυναμικό τους, όμως είναι ξεκάθαροι ότι θα αποκτηθεί τρίτος εν δυνάμει βασικός στόπερ, ο οποίος θα πλαισιώσει τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον. Συνεπώς, ο Πούγγουρας είναι ενήμερος για τις προϋποθέσεις.

Εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της λίστας της UEFA, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται παίκτες με το προφίλ του Πούγγουρα. Άρα, αν ο Βορεϊοελλαδίτης επιλέξει να φύγει, θα αναζητηθεί άλλος Έλληνας για τέταρτος στόπερ.