Ο Αλεξανδρόπουλος, ο Λημνιός και τα άλλα ελληνικά ονόματα που συνδέονται μεταγραφικά με τον Παναθηναϊκό

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

i

© Intime

Ο Αλεξανδρόπουλος, ο Λημνιός και τα άλλα ελληνικά ονόματα που συνδέονται μεταγραφικά με τον Παναθηναϊκό

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:29 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 18.04.2023

Αλεξανδρόπουλος, Λημνιός και Βούρος έχουν συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό και θα μπορούσαν να τονώσουν το ελληνικό στοιχείο του ρόστερ. Ωστόσο, θα χρειαστεί να συντρέξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να ασχοληθεί ο Γιοβάνοβιτς.

Είναι γεγονός ότι το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε προτεραιότητα σε άλλα χαρακτηριστικά και όχι τόσο στην καταγωγή των ποδοσφαιριστών που επέλεξε. Από την άλλη, επίσης αποδείχτηκε πως οι νεαροί γηγενείς που ανέδειξε ο Παναθηναϊκός από την ακαδημία του τα προηγούμενα χρόνια, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις πραγματικές απαιτήσεις που πρεσβεύει το μέγεθος του Τριφυλλιού. Μικροί οι οποίοι άφησαν υποσχέσεις ότι θα δημιουργούσαν έναν εγχώριο «κορμό» για το έμψυχο υλικό, δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες. 

Άλλο ένα γεγονός είναι, ότι οι Ελληνες οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, είναι μετρημένοι και για διαφορετικούς λόγους ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται πολύ να τους αποκτήσει. Τουλάχιστον, τους περισσότερους. Παρόλα αυτά, δεν σημαίνει ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούσαν, υπό προϋποθέσεις, το καλοκαίρι να έρθουν στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Ο Αλεξανδρόπουλος

Ένα γνώριμο πρόσωπο που θα μπορούσε να ξαναβάλει τα πράσινα, είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. O 23χρονος αμυντικός χαφ, ο οποίος εντάχθηκε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας μερικούς μήνες πριν, δεν έχει καθιερωθεί στο «Zοσέ Aλβαλάδε» και με τη μορφή δανεισμού, θα μπορούσε να επιστρέψει σε ένα οικείο περιβάλλον για να παίξει. Άλλωστε, καταγράφηκε μία σχετική απόπειρα τον Ιανουάριο, που δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Ο «δανεικός» Αλεξανδρόπουλος και το σενάριο της επιστροφής
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:35 - 23.03.2023

Ο «δανεικός» Αλεξανδρόπουλος και το σενάριο της επιστροφής

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έχει υποβιβαστεί στις «ρεζέρβες» της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τα πορτογαλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το καλοκαίρι θα παραχωρηθεί δανεικός. Με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζεται ως μία προοπτική και το Sportal να εξηγεί τα δεδομένα.

Ωστόσο, εάν ανανεώσει ο Δημήτρης Κουρμπέλης, αυτό σημαίνει ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα ψάξει μόνο έναν πρωτοκλασάτο κεντρικό χαφ στη θερινή μεταγραφική περίοδο του 2023. Αυτός ο box-to-box μέσος θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Αλεξανδρόπουλο και θα είναι ποιο έτοιμος σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Επιπροσθέτως, θα είναι ένας παίκτης που ανήκει στο Τριφύλλι και δεν θα εκπαιδευτεί για άλλο club.

Η περίπτωση του Βούρου

Ένας άλλος Έλληνας που έχει ακουστεί κατά καιρούς, είναι ο Πραξιτέλης Βούρος. Ο αρχηγός του ΟΦΗ έχει συνεργαστεί με τον Γιοβάνοβιτς στον ΑΠΟΕΛ και θα μπορούσε να αποτελέσει μία αξιόπιστη εναλλακτική για το κέντρο της άμυνας. Πιθανό ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να προκύψει σε ενδεχόμενη ταυτόχρονη αποχώρηση των Πούγγουρα και Σάρλια, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν τον Ιούνιο. Γιατί διαφορετικά, ο μόνος στόπερ που τσεκάρει ο Γιοβάνοβιτς, είναι ένας εν δυνάμει βασικός, ο οποίος θα ανταγωνίζεται ευθέως με τον Σένκεφελντ και τον Μάγκνουσον. 

Διαθέσιμος στην αγορά το καλοκαίρι θα είναι άλλος ένας παίκτης που συνδέθηκε με τον Παναθηναϊκό πριν ένα χρόνο: ο Δημήτρης Λημνιός. Φέτος ο διεθνής εξτρέμ αποθεραπεύτηκε από το σοβαρό τραυματισμό του, αλλά  αναζητά το μέρος που θα μπορέσει να θυμηθεί τον πραγματικό εαυτό του. Αναμφίβολα, ο Λημνιός θα αντιμετώπιζε με θετικό μάτι μία επιστροφή στην Τούμπα η μία μετακόμιση στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός θα ασχοληθεί με τον 26χρονο εξτρέμ μόνο εάν αποχωρήσει κάποιος από τους τέσσερις ακραίους επιθετικούς που έχει τώρα στο δυναμικό του (Αϊτόρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Μαντσίνι).