Οι πιθανότητες επαναπατρισμού του Λημνιού και οι ομάδες που θα μπουν στο «κόλπο»

Ο Δημήτρης Λημνιός κόντρα στη Λιθουανία.

i

© intime

Οι πιθανότητες επαναπατρισμού του Λημνιού και οι ομάδες που θα μπουν στο «κόλπο»

Γιώργος Σακελλαρίου 17:15 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:22 - 29.03.2023

Ο Δημήτρης Λημνιός γύρισε δυνατός κι αναζητεί την ομάδα που θα ξαναβρεί το χαμόγελό του. Τα σενάρια για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Το να δοκιμάζει ένα παιδί την τύχη του στο εξωτερικό και έπειτα να γυρίζει στην Ελλάδα είναι κάτι που το έχουμε δει αρκετά συχνά στο παρελθόν.

 Με τις συνθήκες που επικρατούν στο εγχώριο πρωτάθλημα, ασφαλώς για τους περισσότερους ξενιτεμένους ποδοσφαιριστές αυτό που προέχει είναι η παραμονή στο εξωτερικό. Αλλά το ψωμί στο εξωτερικό δεν είναι πάντα πιο γλυκό. Υπάρχουν αρκετές παράμετροι για να συνεχίσει ένα ελληνόπουλο να διαπρέπει εκτός συνόρων και να μην κοιτάει την επιστροφή στην Ελλάδα. Πάντα το περιβάλλον θα παίζει ρόλο, το να σε πιστεύει μία ομάδα. 

Ο Δημήτρης Λημνιός για παράδειγμα με την εικόνα του στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική ομάδα ανάγκασε την Κολωνία να βγάλει ένα σεβαστό ποσό για να τον αποκτήσει το 2020 για τέσσερα χρόνια. Ο Λημνιός πήρε την απόφαση χαρούμενος για τη Γερμανία, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ονειρεύτηκε. 

Την πρώτη σεζόν η Κολωνία κινδύνευσε με υποβιβασμό, σώθηκε στα μπαράζ και ο Λημνιός είχε μόλις 12 ματς στο πρωτάθλημα με 369 λεπτά κι ένα 90λεπτο στο Κύπελλο. Όλα αυτά χωρίς γκολ κι ασίστ. 

Η Κολωνία τον δάνεισε το καλοκαίρι του 2021 στην Τβέντε κι εκεί είναι αλήθεια ότι τα πήγε εξαιρετικά. Είχε 36 αγώνες (33 στο πρωτάθλημα) με 8 γκολ και 2 ασίστ. Αλλά δεν έμεινε στην Ολλανδία και τον περασμένο Ιούνιο κόντρα στην Κύπρο ήρθε η χειρότερη στιγμή στην καριέρα του στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. 

Πόσοι πήγαν στο πρώτο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας στην «OPAP Arena»;
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

22:24 - 28.03.2023

Πόσοι πήγαν στο πρώτο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας στην «OPAP Arena»;

Η Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην «OPAP Arena», με το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας να αποτελεί τη νέα έδρα της «γαλανόλευκης». Πόσοι πήγαν στο παρθενικό ματς εναντίον της Λιθουανίας.

Ρήξη χιαστών, επιστροφή στην Κολωνία κι ένα διάστημα κοντά στους οκτώ μήνες απραξίας. Με τη δεύτερη ομάδα της Κολωνίας έχει ήδη τρεις συμμετοχές μετά την επιστροφή του τον Φλεβάρη, ενώ γύρισε έστω και σε φιλικό ματς με τη φανέλα της γαλανόλευκης. Βουρκωμένος, αλλά και πιο πεισμωμένος να ξαναβρεί τον εαυτό του. 

Ο Λημνιός έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, η Κολωνία επένδυσε πάνω του, αλλά είναι άγνωστες οι προθέσεις της. Θα θελήσει να τον κρατήσει και να τον ανανεώσει ή θα επιδιώξει να τον πουλήσει, ώστε να πάρει πίσω ένα μέρος του 1,5 εκατ. ευρώ που έδωσε τον Σεπτέμβριο του 2020; 

Στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ πάντα θα παίζει το όνομά του, ενώ συχνά πυκνά υπάρχουν φήμες για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Ένας Έλληνας παίκτης, εξτρέμ, με τα προσόντα του Λημνιού και σε ηλικία μόλις 24 ετών, δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν μεγάλο ελληνικό σύλλογο. 

Οι πληροφορίες το μόνο που αναφέρουν αυτή τη στιγμή είναι το εξής: «Αν δεν μείνει ο Λημνιός στην Κολωνία, που τώρα δεν έχει πολλές πιθανότητες, τότε δεδομένα το όνομά του θ’ ακουστεί το καλοκαίρι για όλους τους μεγάλους ελληνικούς συλλόγους». Το ποιος θα νικήσει σ’ αυτή την περίπτωση φυσικά είναι πάρα πολύ νωρίς για να ειπωθεί...