Παναθηναϊκός: Τα «9άρια» του ρόστερ, τα λίγα γκολ και η μεταγραφή

Ιωαννίδης, Σπόραρ / Intime

i

Ιωαννίδης, Σπόραρ / Intime

Παναθηναϊκός: Τα «9άρια» του ρόστερ, τα λίγα γκολ και η μεταγραφή

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει από τους επιθετικούς του όσα όσα έχει ανάγκη και το Sportal αναλύει τις σκέψεις του για τη γραμμή κρούσης του Τριφυλλιού.

Από τον Μάρκους Μπεργκ και έπειτα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει το σημείο αναφοράς στην επίθεση του. Είναι ένα κενό που δεν έχει καλυφθεί ούτε επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στην πρώτη σεζόν του Σέρβου, μόνο ο Καρλίτος στον πρώτο γύρο της Super League, είχε παραγωγικότητα ανάλογη με εκείνη που θα έπρεπε να έχει ο βασικός «φουνταριστός» του Τριφυλλιού.

Ωστόσο, ο Ισπανός σίγησε από τον Ιανουάριο του 2022 και μετά. Ο Φεντερίκο Μακέντα πέρυσι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στον αστράγαλο, όμως ουδέποτε υπήρξε δεινός σκόρερ. Όσο για τον Φώτη Ιωαννίδη, ο νεαρός στράικερ άρχισε ως τρίτος στην ιεραρχία και κατέληξε βασικός, αλλά ακόμα δεν σκοράρει όσο απαιτεί ο ρόλος.

Τον Αύγουστο του 2022, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε 3,5 εκατομμύρια ευρώ στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να αγοράσει τον Άντραζ Σπόραρ. Μία επένδυση που δεν έχει αποδώσει απόλυτα, αφού ο Σλοβένος στράικερ έχει σκοράρει 13 γκολ και έχει μοιράσει 4 ασίστ σε 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την πράσινη φανέλα. Επίσης, ο Σπόραρ έχει κερδίσει μία αποβολή και έχει χάσει ένα πέναλτι, στο πρόσφατο 0-0 του Παναθηναϊκού με τον Βόλο. 

O Φώτης Ιωαννίδης, η εναλλακτική του Σπόραρ στην επίθεση, έχει προσφέρει πολύτιμους βαθμούς. Αλλά η συγκομιδή του διεθνή στράικερ δεν επαρκεί για να εδραιωθεί στην ενδεκάδα. Πέντε γκολ και τέσσεριες ασίστ σε 36 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, δεν είναι ότι πιο ελπιφοδόφορο.

Εξυπακούεται πως για την μεγαλύτερη αναβάθμιση του ρόστερ, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από περισσότερα γκολ από τα «εννιάρια» του. Από τα υπάρχοντα στο ρόστερ ή από ενδεχόμενη μεταγραφή. Μία προοπτική που δεν προβλέπεται στην παρούσα φάση.

Ο Γιοβάνοβιτς πιστεύει ακράδαντα πως ο Σπόραρ έχοντας πάρει μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία, θα είναι πιο παραγωγικός τη σεζόν 2023-2024. Αντίστοιχα, ο Σέρβος πιστεύει πως ο Ιωαννίδης με την αυτοπεποίθηση που κέρδισε φέτος, θα σκοράρει πιο συχνά και θα ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του.

Επίσης, το καλοκαίρι ο Γιοβάνοβιτς θα αξιολογήσει τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Τον Σουηδό επιθετικό που απέκτησε ο Παναθηναϊκός από τη Χάκεν τον Ιανουάριο και τον παραχώρησε δανεικό στον Λεβαδειακό. Ο Γερεμέγεφ παίζει λίγο στη Λιβαδειά, όμως και ο ίδιος προερχόταν από απραξία 2,5 μηνών και άργησε να ανακτήσει την καλή αγωνιστική κατάσταση του.

Στον Παναθηναϊκό ανήκει ο ταλαντούχος Μπιλάλ Μαχάρ Αμπντελραχμάν. Ίσως ο πιο προικισμένος του δυναμικού, όμως ανέτοιμος για να ανταποκριθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Ο 20χρονος Αιγύπτιος πρέπει να δουλέψει στη σωματοδομή και στην τακτική συμπεριφορά, προκειμένου να πάρει ευκαιρίες από τον Γιοβάνοβιτς.