Παναθηναϊκός: Από τους 0... στους 9 βαθμούς σε μία διετία

Γουίλιαν Αράο, Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Παναθηναϊκός: Από τους 0... στους 9 βαθμούς σε μία διετία

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:41 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:42 - 29.09.2023

Τη σεζόν 2020-2021, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε σε Τρίπολη, Ζωσιμάδες και Αγρίνιο με 1-0. Με τη συμπλήρωση της 6ης αγωνιστικής, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφυγε από τα τρία επαρχιακά γήπεδα με το απόλυτο και εύκολες νίκες.

Σύμπτωση επαλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση… Παρά την ήττα από την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ο Παναθηναϊκός έχει να επιδείξει ένα σημαντικό επίτευγμα στο πρωτάθλημα, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια: μόλις στην 6η αγωνιστική έχει περάσει από τρεις δύσκολες έδρες στην επαρχία.

Πρόκειται για τρεις πόλεις που τα προηγούμενα χρόνια ο απολογισμός του Τριφυλλιού στη σεζόν ήταν μέχρι και… καθόλου βαθμοί. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα την περίοδο 2020-2021, όταν ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε σε Τρίπολη, Γιάννινα και Αγρίνιο. Τρεις ήττες με 1-0 και απολογισμός… μηδέν εις το πηλίκο.

Φέτος, ο μεταμορφωμένος Παναθηναϊκός από τη δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με ένα άκρως ποιοτικό ρόστερ χάρη στα χρήματα που δαπάνησε η ΠΑΕ με εντολή του Γιάννη Αλαφούζου, έχει πετύχει ήδη το απόλυτο στα τρία γήπεδα της Περιφέρειας.

Σε άλλη μία απτή απόδειξη πως ο Σύλλογος έχει επανακάμψει, έχει πια την αντοχή να απορροφά τους κραδασμούς από τα στραβοπατήματα και έχει την ποιότητα να φεύγει να νικητής από τα πιο αφιλόξενα μέρη. Ένα νικηφόρο σερί που μετατρέπει τους «πράσινους» σε διεκδικητές του τίτλου, ακριβώς όπως το σχεδιάζουν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η διοίκηση.

Επιπροσθέτως, τα διπλά του Παναθηναϊκού δεν ήταν αγχωτικά και στο όριο. Μόνο την 3η αγωνιστική στους Ζωσιμάδες ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ και νίκησε 1-0 με τον γκολ του Παλάσιος στο 78’. Ωστόσο, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν απείλησε σοβαρά στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτου.

Τα περάσματα του Τριφυλλιού από το Αγρίνιο και την Τρίπολη ήταν εμφατικά, με μεγάλα σκορ. Απέναντι στον Παναιτωλικό, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς επικράτησαν 5-0 με τον Μπερνάρ να σκοράρει χατ-τρικ. 

Κόντρα στον Αστέρα, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιβλήθηκε 4-1 και δεν πτοήθηκε από την άμεση ισοφάριση του Αστέρα Τρίπολης στο 1-1. Με τον Τζούρισιτς να ηγείται της «ορχήστρας» και τον Ιωαννίδη να «κλειδώνει» τη νίκη, ο Παναθηναϊκός έφυγε θριαμβευτικά από την Αρκαδία και έσπασε μία αρνητική παράδοση εφταετίας… Δείχνοντας πως φέτος είναι κατασκευασμένος για να στεφθεί πρωταθλητής.