Παναθηναϊκός-Βέλεθ: Ένα σενάριο με πολλά «αν»

Φραν Βέλεθ

i

© Intime

Παναθηναϊκός-Βέλεθ: Ένα σενάριο με πολλά «αν»

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:49 - 05.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:50 - 05.06.2023

Η αποχώρηση του Γιώργου Δώνη από την Αλ Φατέχ, προκάλεσε συνειρμούς για το μέλλον του Φραν Βέλεθ στη Σαουδική Αραβία και πιθανή επιστροφή στον Παναθηναϊκό. Το Sportal θέτει το ζήτημα στην πραγματική του βάση.

Η είδηση της παραίτησης του Γιώργου Δώνη από την τεχνική ηγεσία της Αλ Φατέχ, προκάλεσε εντύπωση στο ελλαδικό χώρο. Ο βετεράνος επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν συνεννοούταν όπως θα ήθελε με τον πρόεδρο της σαουδαραβικής ομάδας και αποφάσισε να φύγει εγκαίρως, πριν την διόγκωση του προβλήματος.

Σε δεύτερο πλάνο, ακολούθησαν συνειρμοί για το μέλλον του Φραν Βέλεθ. Επειδή ο Δώνης είχε επιμείνει για την απόκτηση του το καλοκαίρι του 2021 και ο Ισπανός έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο με την Αλ Φατέχ.

Σε μία περίοδο που ο Παναθηναϊκός ψάχνει έναν αξιόπιστο στόπερ, ενδεχόμενη διαθεσιμότητα του Βέλεθ στην αγορά θα έμοιαζε ευτυχής σύμπτωση. Άλλωστε, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνεργάστηκε άψογα με τον Βέλεθ και δεν θα εξέφραζε αντιρρήσεις για την επιστροφή του στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Είναι λογικό όταν φεύγει ο άνθρωπος ο οποίος τον επέλεξε, ο Βέλεθ να μην νιώθει την ίδια σιγουριά. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν προκύπτει ότι ο 32χρονος αμυντικός έχει ζητήσει την αποδέσμευση του από την Αλ Φατέχ, ούτε το αντίστροφο.

Τα περισσότερα σενάρια σχετίζονται με «άλματα σκέψης» και όχι με πραγματικές πληροφορίες. Ο αντικαταστάτης του Δώνη δεν έχει αναλάβει καν τα καθήκοντα του, ώστε να φανεί εάν υπολογίζει τον Βέλεθ ή όχι.

Προφανώς, εφόσον δεν έχουν εντοπίσει τον στόπερ που αναζητούν, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού θα ασχολούνταν με τον Βέλεθ, εάν αυτός έλυνε το συμβόλαιο του. Όμως, προς το παρόν, η υπόθεση έχει αρκετούς αστερίσκους για να αποκτήσει ρεαλιστική βάση.

Ο Βέλεθ δεσμεύεται με την Αλ Φατέχ για άλλον ένα χρόνο, μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, ο Ισπανός θα ζητούσε να αποζημιωθεί πλήρως για να φύγει. Διότι ο ποδοσφαιριστής δεν θα παρατούσε ένα deal ζωής, που όμοιο του δεν καρπώθηκε ποτέ στην καριέρα του.