Ο Παναθηναϊκός αποσύρεται από τη διεκδίκηση του Ελ Γιαμίκ, που οδεύει προς Αλ Ριάντ

Ο Παναθηναϊκός αποσύρεται από τη διεκδίκηση του Ελ Γιαμίκ, που οδεύει προς Αλ Ριάντ

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:01 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 24.06.2023

Ο Παναθηναϊκός αναπροσαρμόζει τη μεταγραφική λίστα για τα μετόπισθεν, με τον Ζαουάντ Ελ Γιαμίκ της Βαγιαδολίδ να ετοιμάζεται για μετακόμιση στη Σαουδική Αραβία.

Από το «κάδρο» του Παναθηναϊκού φαίνεται πως βγαίνει ο Ζαουάντ Ελ Γιαμίκ. Ο Μαροκινός αμυντικός αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στη Μέση Ανατολή, αν και το που ακριβώς μένει να διευκρινιστεί.

Η ισπανική εφημερίδα «Marca» αναφέρει στη σημερινή (24/6) έκδοση της πως η σαουδαραβική Αλ Ριάντ έχει πάρει προβάδισμα για την απόκτηση του Ελ Γιαμίκ. Έχει καταθέσει πρόταση στη Βαγιαδολίδ για την αγορά του 29χρονου στόπερ, η συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί αλλά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για το deal.

Εκτός και αν κάποια από τις άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Ελ Γιαμίκ, μεταβάλλουν τα δεδομένα με μία νέα προσφορά. Διότι η Αλ Αχλί από τη Σαουδική Αραβία, όπως και οι Ουμ Σαλάμ και Αλ-Αραμπί από το Κατάρ, έχουν προσεγγίσει τον Ελ Γιαμίκ.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίζεται στο προσκήνιο του Μαροκινού αμυντικού. Ο οποίος δεν θέλει να παίξει στη Segunda Division μετά τον υποβιβασμό της Βαγιαδολίδ και παράλληλα, δελεάζεται από τα «πετροδόλαρα».

Η «Marca» δεν αποκαλύπτει το αντίτιμο για τη μεταγραφή του Ελ Γιαμίκ, αλλά τοπικές ιστοσελίδες της Καστίλλης το προσδιορίζουν στα 2 εκατομμύρια ευρώ, που θα καταβληθούν εφάπαξ στη Βαγιαδολίδ.

Αντιθέτως, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού έχουν ορθάνοιχτες τις υποθέσεις του Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ και του Κρίστοφ Κλάρερ. Οι δύο αμυντικοί απασχολούν σοβαρά, χωρίς να είναι τα μόνα ονόματα στη short-list. Περαιτέρω, ο σκοπός των «πράσινων» είναι να κλείσουν άμεσα τον έναν εκ των δύο στόπερ.