Ο Παναθηναϊκός βλέπει υπεύθυνο τον Μπαλτάκο για τους Έλληνες διαιτητές και περνάει στην αντεπίθεση

Αλαφούζος και Μπαλτάκος

i

© Intime

Ο Παναθηναϊκός βλέπει υπεύθυνο τον Μπαλτάκο για τους Έλληνες διαιτητές και περνάει στην αντεπίθεση

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:25 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:26 - 06.05.2023

Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να αποδεχτεί το σχέδιο επιστροφής των Ελλήνων διαιτητών που συντελείται με τον ορισμό του Φωτιά στο Άρης-ΑΕΚ και θα αντιδράσει δυναμικά.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός για τον ορισμό του Βασίλη Φωτιά στο Άρης - ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την αποτυχία-επιλογή της ΕΠΟ να φέρει ξένο διαιτητή εγνωσμένης αξίας, δεν θα είναι μία μεμονωμένη αντίδραση.

Κυρίως, επειδή στο Τριφύλλι πιστεύουν πως δεν πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός που όντως οφείλεται στις περιστάσεις και στην αδυναμία του Στιβ Μπένετ. Αντίθετα, εκτιμούν πως εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο από την πλευρά της Ομοσπονδίας και των ομάδων που τη στηρίζουν (έχοντας... εμπιστοσύνη στους θεσμούς) για την επαναφορά των Ελλήνων ρέφερι στα πιο σπουδαία ματς της Super League.

Ένα σχέδιο που οργανώθηκε με υπομονή και επιμονή, που αρχικά δοκιμάστηκε με την τοποθέτηση του Τάσου Σιδηρόπουλου στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ του πρώτου γύρου. Όμως, τότε αποσοβήθηκε χάρη στη δυναμική παρέμβαση του Γιάννη Αλαφούζου στις διεθνείς συνομοσπονδίες.

Πλέον, οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι «πράσινοι» διαβλέπουν ότι ο Φωτιάς στο Άρης - ΑΕΚ θα αποτελέσει την απαρχή για τους ορισμούς εγχώριων σφυριχτρών στα ντέρμπι. Ή έστω, σε έναν σημαντικό αριθμό τους, με μερικούς ξένους (Β’ διαλογής...) να έρχονται επιλεκτικά σε ελάχιστες αναμετρήσεις. Απλώς για την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ τονίζουν ότι με την επιλογή του Φωτιά στο Άρης - ΑΕΚ, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ αλλοιώνουν τους όρους διεξαγωγής των Play Offs. Και επηρεάζουν αποφασιστικά τη μάχη του τίτλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ. Με την Ένωση να έχει ήδη ευνοηθεί καθοριστικά σε αυτή τη διαδικασία.

Η ΕΠΟ εξήγησε πώς έφτασε στον ορισμό Φωτιά: «Κανένας κορυφαίος διαιτητής δεν δέχεται να έρθει στην Ελλάδα και γι’ αυτό δεν φταίμε εμείς»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:27 - 05.05.2023

Η ΕΠΟ εξήγησε πώς έφτασε στον ορισμό Φωτιά: «Κανένας κορυφαίος διαιτητής δεν δέχεται να έρθει στην Ελλάδα και γι’ αυτό δεν φταίμε εμείς»

Η ΕΠΟ θέλησε να ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ορίσει Έλληνες διαιτητές στο Άρης - ΑΕΚ και ξένους στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Ο Γιάννης Αλαφούζος χρεώνει προσωπική ευθύνη στον Τάκη Μπαλτάκο για την επιχειρούμενη εκτροπή. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είχε ταχθεί εξαρχής κατά του Μπαλτάκου, πρωτίστως λόγω του παρασκηνίου. Άλλωστε, ο Μπαλτάκος έχει παραδεχτεί πως εξελέγη από τις Ενώσεις που πρόσκεινται στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ και συνεπώς, τελεί υπό την επιρροή τους.

Πλέον, ο Μπαλτάκος είτε αδυνατεί να αποτρέψει την επαναφορά των Ελλήνων διαιτητών και να διατηρήσει την ισονομία, είτε συμμετέχει σε αυτό. Έτσι ή αλλιώς, αποδεικνύει πως δεν είναι ο κατάλληλος για την ηγεσία της Ομοσπονδίας και δεν έχει να προσφέρει λύσεις στο πρόβλημα.

Από τον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να ανεχθούν την επανάληψη φαινομένων του παρελθόντος. Του πρόσφατου και του παλαιότερου. Οι «πράσινοι» θα αντιδράσουν, τόσο με την έκθεση των σχεδίων όσων θέλουν να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους, όσο και με άλλες ενέργειες. Προς το παρόν, η ομάδα ετοιμάζεται για το κομβικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τα υπόλοιπα θα δρομολογηθούν εν ευθέτω χρόνω.