Μπλόκαρε στο κάστρο της Λεωφόρου και τώρα με διπλό στο Φάληρο ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή

Παναθηναϊκός

i

©intime

Μπλόκαρε στο κάστρο της Λεωφόρου και τώρα με διπλό στο Φάληρο ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή

Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει 13 βαθμούς στο σπίτι του και 12 εκτός. Τώρα έχει το πιο σπουδαίο ματς της σύγχρονης ιστορίας του με τον Ολυμπιακό πριν γυρίσει στη Λεωφόρο για τον τελευταίο χορό!

Η έδρα κάθε ομάδας είναι η κινητήριος δύναμη.

Ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλο σύλλογο με εκατομμύρια πιστούς. Για τον Παναθηναϊκό η Λεωφόρος δεν είναι απλά το σπίτι του. Το κάστρο του. Είναι ταυτισμένο αυτό το γήπεδο με την ιστορία του.

Σ΄αυτό το γήπεδο από την περασμένη σεζόν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του έδωσαν πνοή. Την τρέχουσα σεζόν σχεδόν στο 90% των αγώνων σημειώθηκε sold out. Δεν ήταν άλλωστε και κάτι δύσκολο για τη δυναμική του «τριφυλλιού» να γεμίσει αυτό το γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός στην έδρα του για ένα διάστημα ήταν αλύγιστος. Αλλά όσο κι αν φαίνεται παράξενο, στη Λεωφόρο έχασε τους πρώτους του βαθμούς.

Το κάστρο δέχθηκε χτύπημα με τον Ολυμπιακό κι έμεινε απόρθητο στις καθυστερήσεις με το πέναλτι που κέρδισε ο εκπληκτικός μαχητής Ιωαννίδης και το αξιοποίησε ο Σπόραρ. Το δεύτερο χτύπημα δόθηκε από τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί αν κι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 8’ κατάφεραν τελικά να προηγηθούν και μάλιστα ο Ιωαννίδης ισοφάρισε στο 97’ κρατώντας σ’ εκείνο το σημείο το αήττητο. Αυτό χάθηκε εκτός έδρας με την ΑΕΚ, αλλά στη Λεωφόρο το κάστρο δέχθηκε δυνατό χτύπημα με τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 3-0, ωστόσο, δεν τα παράτησε. Τρία ματς στην κανονική διάρκεια, λοιπόν, που το «τριφύλλι» δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα του. Επτά χαμένοι βαθμοί τη στιγμή που εκτός είχε τις ήττες με ΑΕΚ, Τρίπολη και τις ισοπαλίες με Ολυμπιακό, Ιωνικό (οκτώ χαμένοι βαθμοί).

Ένα στα τέσσερα!

Στα playoffs ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος. Αλλά εντός έδρας πέταξε τρεις τεράστιες ευκαιρίες. Τρία ματς στα οποία ήρθε ισόπαλος. Διαφορετικά θα μπορούσε να έχει καθαρίσει τον τίτλο. Αφού έμεινε όρθιος με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε εντός έδρας τον Βόλο και τη δυνατότητα να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν 21 τελικές, έναντι 2 των φιλοξενούμενων, ο Κλέιμαν που πλέον δεν παίζει νίκησε τον Σπόραρ στην εκτέλεση του πέναλτι και δύο σημαντικοί βαθμοί έκαναν φτερά.

Το «τριφύλλι» έκανε το καθήκον του με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ο Σπόραρ πήρε πίσω το αίμα του κι ακολούθησε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Με γκολ του Σλοβένου φορ και αυτογκόλ του Ελ Αραμπί, το «τριφύλλι» νίκησε 2-0 με χαρακτηριστική άνεση. Κι ας ήταν οι τελικές 9-10 για τους Πειραιώτες.

Στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός έβγαλε χαρακτήρα πρωταθλητή, επικράτησε 2-1 κι ετοιμαζόταν να καθαρίσει τον τίτλο με την ΑΕΚ. Αλλά πνίγηκε στο άγχος του σε ένα γήπεδο ηφαίστειο. Η Ένωση είχε 16 τελικές, ο Παναθηναϊκός μόλις 4 και το τελικό 0-0 έδωσε συνέχεια στο θρίλερ. Στο τέταρτο ματς εντός έδρας για τα playoffs οι «πράσινοι» υποδέχονταν τον ΠΑΟΚ, τον οποίο δεν είχαν νικήσει τις δύο προηγούμενες φορές εντός για την κανονική διάρκεια και το κύπελλο. Η τρίτη θα ήταν η πιο σημαντική, το γρήγορο γκολ του Μαντσίνι έβαλε φωτιά, όμως, το τελικό 1-1 ανέβασε κατακόρυφα την αγωνία. Ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε εντός ένα ματς στο οποίο είχε 15 τελικές έναντι 6 του ΠΑΟΚ.

Τώρα καλείται να πάρει τον τίτλο εκτός έδρας. Κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό. Ο Γιοβάνοβιτς είναι επτά ματς αήττητος από τους Πειραιώτες, αλλά ενδεχομένως τώρα να μην έχει καμία σημασία να παραμείνει αήττητος. Μία νίκη θα φέρει τον Παναθηναϊκό μία ανάσα από την κορυφή. Θα την αγγίζει, έτοιμος να υψώσει το λάβαρό του. Και κόντρα στον Άρη στη Λεωφόρο να κάνει τη μεγάλη γιορτή. Να δώσει τον τελευταίο χορό, την τελευταία παράσταση και πρώτα έπειτα από 13 χρόνια πίκρας, στενοχώριας, μιζέριας.

Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός έχει απολογισμό 11 νίκες 5 ισοπαλίες 1 ήττα. Έχει χάσει 13 βαθμούς. Εκτός έχει 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Έχει χάσει 12 βαθμούς. Το έφερε η μοίρα, ώστε ο τίτλος να πρέπει να «σφραγιστεί» ουσιαστικά εκτός έδρας. Με τον Ολυμπιακό. Ας είναι…