Η πρώτη φορά Ιωαννίδη-Σπόραρ και τα «γιατί»

Ο Σπόραρ και ο Ιωαννίδης.

i

©intime

Η πρώτη φορά Ιωαννίδη-Σπόραρ και τα «γιατί»

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:15 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:20 - 04.05.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιφύλαξε μία έκπληξη στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και το Sportal εξηγεί πως ο Σέρβος πήρε την απόφαση να παίξει για πρώτη φορά φέτος με δίδυμο Ιωαννίδη - Σπόραρ στην επίθεση.

Η ανακοίνωση της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ αιφνιδίασε… Διότι ελάχιστοι περίμεναν ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα παρατάξει σύστημα 4-4-2, με δίδυμο στην επίθεση τους Ιωαννίδη και Σπόραρ. Άλλωστε, η απόφαση του Σέρβου δεν έχει προηγούμενο φέτος.

Το παράδοξο ήταν πως ο Γιοβάνοβιτς κατά κάποιο τρόπο απαρνήθηκε την κεντρική ιδέα του για τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Ο 60χρονος προπονητής δίνει μεγάλη έμφαση στον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και πολύ σπάνια «σπάει» την τριάδα.

Ωστόσο, στην προκειμένη ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε από τις συνθήκες να λειτουργήσει διαφορετικά. Ο «άξονας» ήταν στην κυριολεξία αποψιλωμένος, οπότε ο Ιβάν έπρεπε να αναζητήσει εναλλακτικές επιλογές.

Γιοβάνοβιτς: «Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο κι αυτό μας γεμίζει πίεση»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

00:23 - 04.05.2023

Γιοβάνοβιτς: «Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο κι αυτό μας γεμίζει πίεση»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για την πίεση που νιώθουν οι «πράσινοι», το ματς με τον Ολυμπιακό και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα του κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Κουρμπέλης δεν αγωνίστηκε λόγω κίτρινων καρτών, ο Ρούμπεν ήταν ανέτοιμος για 90 λεπτά με τις ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο και ο Τσέριν ήταν υγιής, αλλά καταπονημένος από το χτύπημα στο αριστερό πόδι. Ενώ για τους δικούς του λόγους, ο Γιοβάνοβιτς δεν φέρνει τον Μπερνάρ στο «10» στα Play Offs.

Ο μόνος χαφ ο οποίος ήταν ετοιμοπόλεμος στο 100% ήταν ο Τσόκαϊ. Άρα, ο Γιοβάνοβιτς είτε έπρεπε να τον πλαισιώσει με έναν τρίτο μέσο εκτός του Ρούμπεν, είτε να διαφοροποιήσει την τακτική του. Όπερ και εγένετο, με τη χρησιμοποίηση επιθετικού διδύμου.

Άλλωστε, ο Γιοβάνοβιτς είχε το δέλεαρ των καλών εμφανίσεων των δύο στράικερ στα προηγούμενα παιχνίδια. Τόσο ο Ιωαννίδης, όσο και ο Σπόραρ προέρχονταν από γκολ, με εξαίρεση το αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αλμέιδα για Γιοβάνοβιτς: «Μεγαλοποιήθηκε το σχόλιό μου, αλλά χαίρομαι που τον έκανα να χαμογελάσει»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:44 - 03.05.2023

Αλμέιδα για Γιοβάνοβιτς: «Μεγαλοποιήθηκε το σχόλιό μου, αλλά χαίρομαι που τον έκανα να χαμογελάσει»

Ο Ματίας Αλμέιδα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το ισόπαλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Πάντως, ήταν η πρώτη φορά που ο Ιωαννίδης και ο Σπόραρ άρχισαν μαζί στην ενδεκάδα. Ενώ ήταν το έβδομο ματς που συνυπήρξαν και το μεγαλύτερο χρονιό διάστημα που αγωνίστηκαν ταυτόχρονα. Αλλά στις άλλες έξι, ο ένας ήταν βασικός και ο άλλος ήρθε ως αλλαγή από τον πάγκο. 

Επίσης, ο Ιβάν ήθελε να εκπλήξει τον Λουτσέσκου, να δοκιμάσει κάτι νέο. Η απουσία του Ίνγκασον και το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, κατέρριψαν τους όποιους ενδοιασμούς του 60χρονου τεχνικού. Διότι το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ ήταν ευάλωτο και επιρρεπές στο λάθος, όπως και συνέβη.

Εκ του υστέρων, η απόφαση του Γιοβάνοβιτς για δύο επιθετικούς δικαιώθηκε εν μέρει. Στο πρώτο ημίχρονο, πράγματι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και είχε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. 

Στον αντίποδα, η απουσία τρίτου χαφ επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πιέσει και να ισοφαρίσει. Με τον Γιοβάνοβιτς να αργεί να αντιδράσει και να γεμίζει τον «άξονα» του αφού είχε γίνει η ζημιά από την ισοφάριση του Μπράντον.