Παναθηναϊκός: Δύο νίκες στην Τούμπα, δύο γκολ «σφραγίδα» του Γιοβάνοβιτς

Μπερνάρ, Σπόραρ / Intime

i

Μπερνάρ, Σπόραρ / Intime

Παναθηναϊκός: Δύο νίκες στην Τούμπα, δύο γκολ «σφραγίδα» του Γιοβάνοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:50 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 24.04.2023

Ο τρόπος που ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θύμισε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που είχε ισοφαρίσει στο αντίστοιχο ματς των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο.

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε φέτος δύο νίκες στην Τούμπα, σε ένα γήπεδο που πριν τη φετινή σεζόν, είχε να φύγει νικητής από το 2017. Παράλληλα, η ανάπτυξη που διέσπασε την άμυνα του ΠΑΟΚ σε δύο περιπτώσεις, είναι «σφραγίδα» της δουλειάς του Γιοβάνοβιτς και της ποιότητας συγκεκριμένων παικτών.

Στο διπλό του Παναθηναϊκού με 2-1 στην 5η αγωνιστική των Play Offs, ο Μπερνάρ άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός τελείωσε τη φάση με ωραίο σουτ, όμως είχε προηγηθεί ένας συνδυασμός για να βρεθεί σε θέση βολής.

Ο Μάγκνουσον με έξυπνο γέμισμα από την άμυνα, σημάδεψε τον Χουάνκαρ στο τρέξιμο του, ο Ισπανός αριστερός μπακ γύρισε τη μπάλα περίπου στο πέναλτι και εκεί με την παρεμβολή του Σπόραρ, ο Μπερνάρ σκόραρε.

Είναι ένας άμεσος τρόπος ανάπτυξης του παιχνιδιού, τον οποίο έχει δουλέψει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στις προπονήσεις. Δείχνοντας στους παίκτες του πως και σε ποιο τάιμινγκ πρέπει να κινηθούν.

Τι ισχύει στην ισοβαθμία ΑΕΚ και Παναθηναϊκού - Ποιος παίρνει το πρωτάθλημα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:39 - 24.04.2023

Τι ισχύει στην ισοβαθμία ΑΕΚ και Παναθηναϊκού - Ποιος παίρνει το πρωτάθλημα

Μετά τα μεγάλα διπλά της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού σε Φάληρο και Τούμπα αντίστοιχα, η αγωνία για την πρωτιά κορυφώνεται, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν ισόβαθμες πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Παράλληλα, η δημιουργία της φάσης οφείλεται στις ικανότητες του Χόρντουρ Μάγκνουσον. Για αυτό τον επέλεξε ο Γιοβάνοβιτς, αφού ήθελε να υπάρχει αυτή η δυνατότητα από τους στόπερ και ο Ισλανδός διακρίνεται για την τεχνική του και πως βλέπει γήπεδο.

Αντίστοιχα, στο 2-1 με το οποίο νίκησε ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο, είχε επιτευχθεί παρόμοιο γκολ, με άλλους πρωταγωνιστές. Ο Ρούμπεν είχε επιχειρήσει τη μεγάλη μεταβίβαση έξω από το κέντρο της άμυνας, εκμεταλλευόμενος το κάθετο τρέξιμο του Αϊτόρ.

Η διαφορά ήταν πως ο Ισπανός εξτρέμ σκόραρε αυτοπροσώπως και δεν πάσαρε, όπως ο Χουάνκαρ. Ο Ρούμπεν έχει παρόμοια έφεση με τον Μάγκνουσον, να αξιοποιεί την κάθετη κίνηση των μεσοεπιθετικών του Παναθηναϊκού και τότε το είχε πράξει με τον Αϊτόρ.

Μεγάλες αλλαγές από την άμυνα μπορεί να δοκιμάσει και ο Μπρινιόλι, με την αρετή του Ιταλού γκολκίπερ να βοηθά τον Παναθηναϊκό να «σπάει» το πρέσινγκ. Είναι ένα χαρακτηριστικό που ψάχνει ο Γιοβάνοβιτς για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι επανδρώνουν τα μετόπισθεν και αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο