Παναθηναϊκός: Έτοιμο το δεύτερο γήπεδο στο «Γεώργιος Καλαφάτης» (vid)

Τα νέα γήπεδα στο «Γεώργιος Καλαφάτης» από ψηλά

Παναθηναϊκός: Έτοιμο το δεύτερο γήπεδο στο «Γεώργιος Καλαφάτης» (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:22 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:22 - 09.11.2023

Οι εργασίες επέκτασης του «Γεώργιος Καλαφάτης» προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και το δεύτερο γήπεδο αναμένεται σύντομα να παραδοθεί προς χρήση.

Το 2023 είναι μία σημαδιακή χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Εκτός από την επιστροφή της ομάδας στον πρωταθλητισμό, οι υποδομές που διαθέτει το Τριφύλλι αναβαθμίζονται σε κάθε κομμάτι.

Ασφαλώς, το πιο σημαντικό είναι η δρομολόγηση της κατασκευής του νέου γηπέδου στο Βοτανικό. Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός αναμένεται να μετακομίσει στη διάρκεια του 2026, όμως το οικόπεδο καθαρίζεται για να περάσει έπειτα στο στάδιο της ανέγερσης.

Παράλληλα με την επίλυση του γηπεδικού, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει σύντομα το πιο σύγχρονο και μεγάλο αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα. Γιατί το «Γεώργιος Καλαφάτης» επεκτείνεται και αναβαθμίζεται.

Από τις αρχές του έτους πραγματοποιούνται εργασίες για την δημιουργία τριών προπονητικών μονάδων και στο προσεχές χρονικό διάστημα, θα κατασκευαστεί ένας ξενώνας.

Ο σκοπός της ανακαίνισης των εγκαταστάσεων στο Κορωπί, είναι πλέον όλος ο «πράσινος» ποδοσφαιρικός οργανισμός να φιλοξενείται εκεί και να μην χρειάζεται η ενοικίαση συμπληρωματικών χώρων.

Ο Παναθηναϊκός, ο Παναθηναϊκός Β και τα τμήματα της ακαδημίας, θα προπονούνται και θα καλύπτουν τις ανάγκες τους στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Οσονούπω και της διαμονής.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του χρήστη «Prasinos Hulk» που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, απεικονίζει την πρόοδο των εργασιών στο προπονητήριο του Παναθηναϊκού.

Το δεύτερο από τα τρία γήπεδα έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται σύντομα να παραδοθεί προς χρήση. Με τα συνεργεία να δουλεύουν και τις Κυριακές, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος. Δείτε πλάνα τραβηγμένα από drone: