Η διαχείριση του Μπρινιόλι και η ώρα του Λοντίγκιν

Λοντίγκιν - Μπρινιόλι

i

Λοντίγκιν - Μπρινιόλι/©Intime

Η διαχείριση του Μπρινιόλι και η ώρα του Λοντίγκιν

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι διανύει ένα κακό «φεγγάρι», όμως στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν την αξία του και τον εμπιστεύονται. Παρότι ίσως χρειαστεί να επιστρατευτεί άμεσα ο Γιούρι Λοντίγκιν...

Η συνολική προσφορά στον Παναθηναϊκό και η αξία του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, δεν απαξιώνονται, ούτε υποτιμούνται από μεμονωμένα λάθη ή από το ντεφορμάρισμα σε μία χρονική περίοδο. Ακόμα και αν κοστίζουν ήττες και βαθμούς για το Τριφύλλι.

Η άποψη για έναν ποδοσφαιριστή διαμορφώνεται με ολοκληρωμένη αξιολόγηση και σε βάθος χρόνου. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η διοίκηση του Παναθηναϊκού κρίνουν τον Μπρινιόλι από τον Αύγουστο του 2021, όταν και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, μέχρι σήμερα. Με το πρόσημο να κλίνει συντριπτικά προς το συν.

Ασφαλώς, ο Μπρινιόλι φέρει την ευθύνη για το γκολ του Μορόν, που δημιούργησε τις συνθήκες για τη νίκη του Άρη, σε ένα τάιμινγκ που το ματς δεν είχε τέτοια κατεύθυνση. Το λάθος του 32χρονου γκολκίπερ δεν είναι μεμονωμένο, αλλά αποτελεί μία συνέχεια των γκολ που δέχτηκε με τη Ρεν (το 1-0) και με τη Λαμία, στα οποία ο Ιταλός ευθύνεται κατά κύριο λόγο.

Η εισήγηση του Γιοβάνοβιτς για την ανανέωση του συμβολαίου του Μπρινιόλι (που λήγει στις 30/6/2024) δεν μεταβάλλεται. Ο Σέρβος έχει ζητήσει την παραμονή του Ιταλού στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Ούτε καθορίζεται η στάση της ΠΑΕ στις διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Μπρινιόλι. Οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού έχουν κοστολογήσει με τα κριτήρια τους, το ποσό που προτείνουν στον ποδοσφαιριστή και σε αυτή τη βάση συζητούν, με τις όποιες προσαρμογές.

Το ντεφορμάρισμα του Μπρινιόλι συμπίπτει με έναν κύκλο επαφών για την ανανέωση του συμβολαίου του. Εύλογα, ίσως κάποιος να θεωρήσει πως ο παίκτης έχει αποπροσανατολιστεί από αυτό. Ο Μπρινιόλι επιμένει ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και είναι απολύτως συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του. Πράγματι, κανείς στο Κορωπί δεν έχει ισχυριστεί ότι ο «Μπρίνιο» παρουσιάζεται προβληματισμένος ή εκτός κλίματος.

Ασφαλώς ο Παναθηναϊκός δεν θα συντελέσει στην απαξίωση του βασικού «άσσου» του. Αντιθέτως, ο οργανισμός του Τριφυλλιού θα στηρίξει και θα προστατεύσει ένα σημαντικό μέλος του ρόστερ. Από την άλλη, η ομάδα επείγεται για αποτελέσματα και δεν έχει το περιθώριο να περιμένει.

Το προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού θα επεξεργαστεί την απόδοση του Μπρινιόλι στην παρούσα φάση και θα αποφασίσει εάν πρέπει να τον αντικαταστήσει με τον Γιούρι Λοντίγκιν. Ο ομογενής γκολκίπερ φέτος παίρνει χρόνο, είναι πιο ενεργός και περιμένει τη σειρά του. Δεν είναι βέβαιο ότι έχει ωριμάσει η ιδέα στο μυαλό του Γιοβάνοβιτς εν όψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Βιγιαρεάλ για τον όμιλο του Europa League, όμως τελεί υπό επεξεργασία.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μόνος του και πρέπει να ακούσει το «καμπανάκι»

Ο Παναθηναϊκός έχασε μόνος του και πρέπει να ακούσει το «καμπανάκι»

Εφτά γκολ και χωρίς νίκη εντός γηπέδου στις αναμετρήσεις με το Big-5, είναι ένας απολογισμός που προκαλεί προβληματισμό στον Παναθηναϊκό. Όπως και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Μπρινιόλι…

Προηγούμενο υπάρχει, στην πρώτη σεζόν του Μπρινιόλι στον Παναθηναϊκό. Όταν στις αρχές της άνοιξης ο Ιταλός δεν εξέπεμπε τη συνηθισμένη σιγουριά και ηρεμία του, ο Γιοβάνοβιτς τον άφησε στον πάγκο και είχε χρησιμοποιήσει τον Σωκράτη Διούδη. Ο Μπρινιόλι τότε δούλεψε και ανάγκασε τον προπονητή να τον επαναφέρει σύντομα στην ενδεκάδα...

Baladeros LIVE: Το «χαστούκι» του Παναθηναϊκού στο «Βικελίδης», «καυτός» Γενάρης για τον Ολυμπιακό

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!