Ο Παναθηναϊκός έχασε μόνος του και πρέπει να ακούσει το «καμπανάκι»
i

©intime

Ο Παναθηναϊκός έχασε μόνος του και πρέπει να ακούσει το «καμπανάκι»

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:08 - 27.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 27.11.2023

Εφτά γκολ και χωρίς νίκη εντός γηπέδου στις αναμετρήσεις με το Big-5, είναι ένας απολογισμός που προκαλεί προβληματισμό στον Παναθηναϊκό. Όπως και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Μπρινιόλι…

O Παναθηναϊκός δεν ηττήθηκε για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Είχε ηττηθεί νωρίτερα από την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», σε ένα ματς που η αντίπαλος του ήταν ανώτερη και νίκησε δίκαια. Το αρνητικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη δεν έχει την ίδια μορφή. Ο Άρης δεν υπερείχε, δεν εξουδετέρωσε, ούτε και βραχυκύκλωσε τον Παναθηναϊκό.

Ο Άκης Μάντζιος δεν κέρδισε τακτικά τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς με το σχέδιο του. Σίγουρα προετοίμασε ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του, καλύτερα απ’ ότι ο συνάδερφος του. Αυτό πρέπει να του το πιστώσουμε και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Γιατί ο Άρης μοιάζει μέχρι σήμερα ένα γκρουπ παικτών με δοκιμές αδυναμίες στη συγκρότηση του και που δεν έχει ρεαλιστικό στόχο στο πρωτάθλημα. Ο Μάντζιος κατάφερε να καλύψει αυτό το κενό και να δώσει κίνητρα στους «κιτρινόμαυρους».

Οι γηπεδούχοι κέρδιζαν τις μονομαχίες, έμπαιναν πιο δυνατά στις φάσεις, το κυνήγησαν περισσότερο. Θα ήταν αρκετό αυτό, εάν δεν μεσολαβούσε το ολέθριο λάθος του Μπρινιόλι; Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, όχι. Μόνο μία ευκαιρία είχε δημιουργήσει ο Άρης, από άλλο λάθος του Κώτσιρα. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε χωρίς τη συνηθισμένη ένταση και ταχύτητα στην ανάπτυξη του. Είχε μερικούς συνδυασμούς και φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όχι την ποσότητα που θα έπρεπε, για να διασφαλίσει ότι θα επιστρέψει νικητής στην Αθήνα. Σαν να υπήρχε ένα καθησυχαστικό συναίσθημα, πως κάτι θα γίνει και το Τριφύλλι θα πάρει τους τρεις βαθμούς χωρίς να κοπιάσει πολύ. Εκεί δεν τα κατάφερε ο Γιοβάνοβιτς, σαν μερικοί να έμειναν στη διακοπή.

Ο Παναθηναϊκός έχασε από τα σφάλματα των παικτών του, αυτό συνέβη στο «Βικελίδης». Για τον Μπρινιόλι, το ντεφορμάρισμα είναι παρατεταμένο, αφού ουδέποτε άλλοτε στην παρουσία του στο Κορωπί, έχει δεχτεί δύο γκολ στα οποία φέρει την καίρια ευθύνη και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η δεύτερη φάση, αδράνεια περισσότερο και λιγότερο λάθος, είναι στο γκολ του Μενέντες. Ο Τζούρισιτς χάνει τη μπάλα έξω από την περιοχή και δεν κυνηγάει σαν λυσσασμένος να μαρκάρει, να σταματήσει την κόντρα. Απλώς έμεινε ακίνητος να βλέπει την εξέλιξη… Άλλο ένα δείγμα πως χτες υπήρχε ένας εφησυχασμός στην ομάδα.

Εν κατακλείδι, ναι, εντοπίζουμε ένα πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος φέτος στα ματς με το Big 5, πήρε τρεις βαθμούς με τον Ολυμπιακό εξαιτίας της διακοπής του ντέρμπι και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Σε αυτά τα τέσσερα ματς, η εστία του Μπρινιόλι δέχτηκε εφτά γκολ. Μεγάλο αριθμός για σύνολο του Γιοβάνοβιτς, για ομάδα που πραγματοποιεί πρωταθλητισμό. Ήρθε η καταστροφή; Όχι, όλα διορθώνονται και ο χρόνος είναι άφθονος. Αρκεί να ακουστούν τα καμπανάκια σε ατομικό και συνολικό επίπεδο!