Απίστευτο ξεκατίνιασμα μεταξύ Κλέιμαν και παίκτη της Μακάμπι Χάιφα – Ο «κεφτές», ο γκολκίπερ χωρίς χέρια κι αναστάτωση πριν τον Παναθηναϊκό

Απίστευτο ξεκατίνιασμα μεταξύ Κλέιμαν και παίκτη της Μακάμπι Χάιφα – Ο «κεφτές», ο γκολκίπερ χωρίς χέρια κι αναστάτωση πριν τον Παναθηναϊκό

Γιώργος Σακελλαρίου 19:50 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:53 - 26.11.2023

Άνω κάτω η Μακάμπι Χάιφα, πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Απίστευτη κόντρα του παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα Μπόρις Κλέιμαν με τον Ντία Σαμπά.

Η κατάσταση στη Μακάμπι Χάιφα είναι εκρηκτική λίγες μέρες πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου θα κριθεί πιθανότητα ποια ομάδα θα συνεχίσει στο Europa Conference League.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερη και με την παρέμβαση του άσου του ΠΑΣ Γιάννινα Μπόρις Κλέιμαν!

Σε κάθε περίπτωση, η αναστάτωση παραμένει, με τον Ντία Σαμπά (αραβικής καταγωγής) να είναι στην έξοδο. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός κι από τους πλέον ποιοτικούς παίκτες της ομάδας της Χάιφα (είχε παίξει βασικός με τον Παναθηναϊκό με τον αριθμό 91), ήταν εδώ και καιρό στο στόχαστρο, διότι η σύζυγός του είχε ασκήσει κριτική για τον θάνατο αμάχων στην Παλαιστίνη.

Ο Κλέιμαν του επιτέθηκε στα social media και ο διάλογος μεταξύ τους είναι εκρηκτικός! «Πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις έλεγχο στο σπίτι σου. Πρώτα ξεκίνησε με το μικρό κεφτεδάκι, τώρα οι ξένοι παίκτες έκαναν αυτό, μερικοί από τους οποίους είναι και πολίτες του Ισραήλ», έγραψε ο Κλέιμαν, ενώ στο twitter είχε φωτογραφία μία φάση με το κεφάλι του Σαμπά στη θέση της μπάλας κι έγραψε: «Αν ήταν κεφτεδάκι θα το έπιανα».

Στον αντίποδα, ο Σαμπά απάντησε: «Αυτό που εσύ κερδίζεις σ’ έναν χρόνο, εγώ το κέρδισα σε μισό μήνα. Είναι μάλλον καλύτερο να είσαι ένας κεφτές από έναν τερματοφύλακα χωρίς χέρια». Στη συνέχεια, ο Κλέιμαν απάντησε: «Έχω τέσσερα διαμερίσματα στην πρώτη πόλη που έζησα μόνο στην Ελλάδα. Μπορεί να μην έχω χέρια, αλλά έχω πολύ μυαλό, αλλά και πίστη στη χώρα μου». Αργότερα, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα αποκάλυψε ότι ο Σάμπα τον έβρισε σε μια ιστορία στο instagram κι ότι του ανέφερε: «Θα σε πληρώνω για να καθαρίζεις τα παπούτσια μου».

Ο Αχμέντ Σαμπά, πάντως, ο ξάδερφος του Ντία σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ του Ισραήλ ανέφερε: «Ο Ντία τελείωσε την καριέρα του στη Μακάμπι Χάιφα. Είναι δυνατός άνθρωπος και σας διαβεβαιώνω ότι έχει πολλές προσφορές κι από το Ντουμπάι. Θα παίξει σε μεγάλη ομάδα. Ο Κλέιμαν επιτέθηκε στην Ντία γιατί θέλει πρωτοσέλιδα, δεν έχει κανέναν σεβασμό, προφανώς ο Ντία υποστηρίζει το Ισραήλ». Ο Σαμπά, λοιπόν, τον Γενάρη τελειώνει από τη Μακάμπι Χάιφα και φυσικά δεν υπολογίζεται και για το ματς με το «τριφύλλι».

Να θυμίσουμε ότι στο ματς με τη Χάποελ Πετάχ Τίκβα οι ξένοι παίκτες του συλλόγου δεν κράτησαν ένα πανό για την επιστροφή των απαχθέντων από τη Χαμάς. Ο υπουργός ασφαλείας, μάλιστα, είχε στόχο να ακυρωθεί η ισραηλινή υπηκοότητα που πήρε ο πρώην παίκτης του Άρη, ο Ντάνιελ Σούντγκρεν (κάτι που δεν είναι εφικτό).

Ένας απ’ αυτούς ήταν και ο άσος της ομάδας, ο Σουριναμέζος Σαρόν Σερί. Εταιρία του Ισραήλ, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τη χορηγία προς τον παίκτη: «Ατιμωτική συμπεριφορά. Όποιος δεν βάζει τις αξίες του κράτους του Ισραήλ στην πρώτη γραμμή, δεν θα είναι μέρος του», ανακοίνωσε η εταιρία «Mania Jeans» και συμπλήρωσε: «Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε μια τέτοια συμπεριφορά και ως εκ τούτου αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον παίκτη».