Όταν στον Παναθηναϊκό διάλεξαν Ιωαννίδη από τον Περέα

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Όταν στον Παναθηναϊκό διάλεξαν Ιωαννίδη από τον Περέα

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:08 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:10 - 25.11.2023

Σήμερα ο Φώτης Ιωαννίδης συγκεντρώνει την καθολική αποδοχή για τις ικανότητες του. ΌΤαν το καλοκαίρι του 2021, οι «πράσινοι» κράτησαν τον Έλληνα στράικερ αντί του Χουάν Χοσέ Περέα, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Όταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού τον Μάιο του 2021, κλήθηκε να αξιολογήσει ένα πολυπληθές δυναμικό. Ο Σέρβος έπρεπε να πάρει γρήγορες αποφάσεις αναφορικά με ποιους υπολογίζει και ποιους όχι, για να δρομολογηθούν οι ανακατατάξεις στο ρόστερ.

Κατά κάποιο τρόπο, ένα από τα διλήμματα που αντιμετώπισε ήταν το «Φώτης Ιωαννίδης ή Χουάν Χοσέ Περέα». Τώρα όποιος αναρωτηθεί για τους δύο παίκτες, προφανώς η απάντηση είναι εύλογη και εύκολη.

Δεν ίσχυε το ίδιο πριν από 2,5 χρόνια. Ο Ιωαννίδης είχε μερικές συμμετοχές με τον Λάζλο Μπόλονι, είδε δείξει μερικά προσόντα αλλά απείχε από την τωρινή εντυπωσιακή εικόνα του. Αντιθέτως, ο Περέα είχε προλάβει να διακριθεί υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη και η πλειονότητα των οπαδών απαιτούσε την αξιοποίηση του.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε άποψη για τους δύο επιθετικούς, η οποία παγιώθηκε μετά από ένα διάστημα δουλειάς μαζί τους στην προετοιμασία. Η επιλογή του Σέρβου, σε συνεννόηση με τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, ήταν η παραμονή του Ιωαννίδη στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και η παραχώρηση του Περέα.

Στη Χάνσα Ρόστοκ με τη μορφή δανεισμού ο Περέα
BUNDESLIGA

17:25 - 03.08.2023

Στη Χάνσα Ρόστοκ με τη μορφή δανεισμού ο Περέα

Το πέρασμα του πρώην επιθετικού του ΠΑΣ Γιάννινα από την Bundesliga και τη Στουτγκάρδη, διακόπτεται προσωρινά, αφού ο Κολομβιανός παραχωρείται στην Χάνσα Ρόστοκ της δεύτερης κατηγορίας με τη μορφή δανεισμού.

Εν τέλει, ο νεαρός Κολομβιανός μετακόμισε στα Γιάννινα για λογαριασμό του ΠΑΣ, ενώ ο Ιωαννίδης ήταν το «νούμερο 3» στην ιεραρχία του Τριφυλλιού, μετά τους Καρλίτος και Φεντερίκο Μακέντα

Η αλήθεια είναι πως η μεταγραφή του Περέα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Στουτγάρδη με 2 εκατομμύρια ευρώ και η μικρή παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού στο σκοράρισμα, προκάλεσαν φωνές αμφισβήτησης. Ωστόσο, η εντύπωση ήταν πρόσκαιρη.

Με το τέλος του 2023, ο Περέα είναι δανεικός στη Χάνσα Ροστόκ με μόλις 3 γκολ σε 14 συμμετοχές. Από την άλλη, ο Ιωαννίδης είναι πια ο αδιαμφισβήτητος βασικός «φουνταριστός» του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας. Με την εντυπωσιακή πρόοδο του να μην αποτυπώνεται στα στατιστικά, αλλά να την αντιλαμβάνονται όλοι.

Είναι προφανές ότι σήμερα, κανείς δεν μετανιώνει για την τότε απόφαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Χωρίς ίχνος υποτίμησης του Περέα, ο οποίος έχει τις δικές του αρετές, ο Ιωαννίδης είναι στην κυριολεξία το... κάτι άλλο. Ο Γιοβάνοβιτς και οι άνθρωποι του Τριφυλλιού έχουν κάθε λόγο να νιώθουν δικαιωμένοι!