Χάος στη Μακάμπι Χάιφα πριν τη «μάχη» με τον Παναθηναϊκό - Ραγδαίες εξελίξεις με Σούντγκρεν

Ντάνιλε Σούντγκρεν

Χάος στη Μακάμπι Χάιφα πριν τη «μάχη» με τον Παναθηναϊκό - Ραγδαίες εξελίξεις με Σούντγκρεν

Κώστας Τσιακλής 12:28 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 26.11.2023

Μια κίνηση του Ντάνιελ Σούντγκρεν στο ματς της Μακάμπι Χάιφα με τη Χάποελ Πετάχ Τίκβα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Ισραήλ.

Η δράση στο πρωτάθλημα του Ισραήλ επέστρεψε, με τη Μακάμπι Χάιφα να επικρατεί με 2-1 της Χάποελ Πετάχ Τίκβα. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League είναι πλέον ισόβαθμη στην τρίτη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος και ετοιμάζεται για το ματς με τη Ρεν στην Ευρώπη.

Η Μακάμπι Χάιφα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-0, χάρη σε τέρματα των Χαλάιλι και Τσέρι. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Χάποελ Πετάχ Τίκβα ήταν να μειώσει στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ελιμέλεχ. 

Το αγωνιστικό κομμάτι πάντως φαίνεται να περνάει σε δεύτερη μοίρα, με τον πρώην παίκτη του Άρη, Ντάνιελ Σούντγκρεν, να είναι πρωταγωνιστής στα όσα ακολουθούν της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα πριν την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στη μεσαία γραμμή με ένα πανό που ανέφερε: «Φέρτε τους πίσω τώρα» εννοώντας προφανώς τους ομήρους που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς.

Ο Σούντγκρεν λοιπόν ήταν ένας από τους παίκτες που επέλεξαν να μην κρατούν το σχετικό πανό, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις. Ο Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Μπεν Γκβιρ, δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος με την κίνηση του Σούντγκρεν και υπέβαλε αίτημα για να ανακληθεί η ισραηλινή υπηκοότητα που είχε λάβει ο 33χρονος. Επιπλέον απαιτεί και την άρση της βίζας των υπολοίπων ξένων ποδοσφαιριστών που επίσης δεν κρατούσαν το πανό. 

«Εξέφρασαν έμμεση υποστήριξη στη δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς» είναι η επίσημη θέση του Μπεν Γκβιρ.

Ο ατζέντης του Σούντγκρεν πάντως πέρασε στην αντεπίθεση και απάντησε για το θέμα λέγοντας τα εξής: «Άτομα που αναζητούν σημάδια πίστης: αφήνοντας οικογένειες στο σπίτι, έρχονται στο Ισραήλ, παίζοντας με την ισραηλινή σημαία στη φανέλα, με μαύρες κορδέλες στο χέρι, θα πρέπει να δώσουν μια ιδέα για την πίστη. Για όσους προσπαθούν να δείξουν ότι οι παίκτες δεν προσεύχονται 100% για να επιστρέψουν όλοι στο σπίτι. Είστε σκληροί, ανόητοι και ηλίθιοι που αγαπάτε τα σκάνδαλα. Αναζητήστε τη δόση των σκανδάλων σας αλλού».