Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Υπό δρακόντεια μέτρα η προετοιμασία της Μακάμπι Χάιφα στην Κύπρο

Μακάμπι Χάιφα

i

©intime

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Υπό δρακόντεια μέτρα η προετοιμασία της Μακάμπι Χάιφα στην Κύπρο

Δημήτρης Χούπης 11:38 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 04.11.2023

Η Μακάμπι Χάιφα θα ταξιδέψει αύριο (5/11) στην Κύπρο για να κάνει μια μίνι προετοιμασία ενόψει του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ. Ωστόσο η παρουσία της ισραηλινής ομάδας στη χώρα θα είναι κάτω υπό δρακόντεια μέτρα.

Η Μακάμπι Χάιφα θα ταξιδέψει αύριο (5/11) στην Κύπρο προκειμένου να κάνει μία μίνι προετοιμασία ενόψει του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ (9/11) για το Europa League. Η αποστολή της ισραηλινής ομάδας λοιπόν θα έχει την ασφάλεια της αστυνομίας, αφού θα φυλάσσεται οπουδήποτε κι αν πηγαίνει και προφανώς εκεί που θα μείνει ο σύλλογος. 

Κανονικά οι παίκτες της Μακάμπι θα είχαν ελεύθερο χρόνο και εκτός των προπονήσεων, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα απαγορευτεί η οποιαδήποτε έξοδος εκτός του ξενοδοχείου. Θα πηγαίνουν στην προπόνηση και μετά κατευθείαν στο μέρος όπου θα μένουν. Προφανώς ο λόγος της τόσης ασφάλειας είναι ο φόβος επεισοδίων λόγω του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και της Χαμάς.

Η ομάδα επίσης είναι σε επικοινωνία με το ξενοδοχείο προκειμένου να υπάρχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη απομόνωση των μελών του συλλόγου. Ασφάλεια επίσης θα υπάρχει και εντός του ξενοδοχείου η οποία θα είναι 24ωρη. Υπενθυμίζεται όμως ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση έκανε δύσκολη την παραμονή της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο νησί, της επέτρεψε να μείνει μόνο για δύο μέρες, ενώ απαγόρευσε να υπάρχουν οπαδοί στο γήπεδο. 

Η Κύπρος μπορεί να έχει καλές σχέσεις με το Ισραήλ, ωστόσο λέγεται πως Κύπριοι έχουν πραγματοποιήσει συνομιλίες για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου από το Νησί στη Γάζα. Παρεμπιπτόντως η Κύπρος απείχε από τη ψηφοφορία του ΟΗΕ για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. 

Την ίδια ώρα που η Μακάμπι έχει μπει σε αγωνιστικό κλίμα, ο επιθετικός της ομάδας Ντία Σαμπά, ενημερώθηκε πως δεν θα βρίσκεται στον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ. Ο Ισραηλινός ήταν εκτός και στο παιχνίδι με την Μπνέι Ρέινα και όπως φαίνεται η αποχώρησή του από την ομάδα μοιάζει όλο και πιο πιθανή. 

Δικηγόρος Ολυμπιακού: «Ακόμα κι αν μειώθηκε η ακοή του Χουάνκαρ, τι τον εμπόδιζε να αγωνιστεί; Πιάνο θα παίξει;»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:20 - 03.11.2023

Δικηγόρος Ολυμπιακού: «Ακόμα κι αν μειώθηκε η ακοή του Χουάνκαρ, τι τον εμπόδιζε να αγωνιστεί; Πιάνο θα παίξει;»

Τη δική του άποψη σχετικά με τον τραυματισμό του Χουάνκαρ κατέθεσε ο Ολυμπιακός κατά τη διαδικασία της εκδίκασης της έφεσης διά στόματος ενός εκ των δικηγόρων του, Βασίλη Δημακόπουλου.

Ωστόσο ο Σαμπά προπονείται με τις μικρές ομάδες της Μακάμπι μέχρι η αποστολή να επιστρέψει και τότε θα παρθεί η απόφαση για το αν θα πάρει μέρος στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, αλλά και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.