Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Γυρίζουν στο Ισραήλ οι ξένοι της Μακάμπι Χάιφα – Μίνι προετοιμασία στην Κύπρο
i

©intime

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Γυρίζουν στο Ισραήλ οι ξένοι της Μακάμπι Χάιφα – Μίνι προετοιμασία στην Κύπρο

Γιώργος Σακελλαρίου 11:06 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:14 - 01.11.2023

Οι ξένοι της Μακάμπι Χάιφα θα επιστρέψουν στο Ισραήλ μετά το ματς με τη Βιγιαρεάλ.

Οι σύλλογοι στο Ισραήλ έχουν μυαλό μόνο για τον πόλεμο, αλλά όσοι έχουν κι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις οφείλουν να κάνουν κι ανάλογη προετοιμασία.

Η Μακάμπι Χάιφα, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League κάνει προπονήσεις μετ’ εμποδίων. Η ομάδα θα συνεχίσει τις προπονήσεις σήμερα ενόψει του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ την επόμενη Πέμπτη 9 Νοεμβρίου. Την Παρασκευή η ομάδα θα δώσει ένα φιλικό παιχνίδι με την Μπνέι Ρέινα και την Κυριακή θα μεταβεί για μίνι προετοιμασία στην Κύπρο. Η ομάδα αυτή τη στιγμή προπονείται μόνο με έναν ξένο, τον Αμπντουλαγέ Σεκ.

Στην Κύπρο θα ενταχθούν οι Σερί, Κορνούντ, Σίμιτς, Σόου, Πιερό και Σούντγκρεν. Η προσδοκία στη Μακάμπι Χάιφα, πάντως, είναι να επιστρέψουν όλοι μαζί στο Ισραήλ μετά το ματς με τη Βιγιαρεάλ, ελπίζοντας ότι σε εννέα μέρες θα υπάρξει βελτίωση της κατάστασης ασφαλείας. Οι ξένοι παίκτες της Μακάμπι Χάιφα κατοικούν κυρίως στην περιοχή στο κάστρο Κάρμελ και στη Νετάνια. Μέρη που θεωρούνται ασφαλή από την έναρξη του πολέμου.

Οι «πράσινοι» της Χάιφα, πάντως, είχαν χθες ρεπό. Ο αμυντικός Σον Γκόλντμπεργκ επισκέφτηκε το αρχηγείο των απαχθέντων στην πλατεία Μπίμα. Ένας άλλος κεντρικός αμυντικός ο Ραμί Γκέρσον, με τον βοηθό προπονητή Σαχάρ Βάισιγκερ και τον γυνναστή Ούρι Χαρέλ, βρέθηκαν κοντά σε παιδιά που αμακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, λόγω του πολέμου. ιά που απομακρύνθηκαν από το Sderot.

Ο γκολκίπερ Ιταμάρ Νιτζάν επίσης αφιέρωσε το ρεπό σε παιδιά που έφυγαν από τα νότια της χώρας και μένουν στη Χερζλίγια αυτή την περίοδο, ενώ ένας ακόμα τερματοφύλακας, ο Ρόι Φουκς βοηθά σε τομείς της γεωργίας και την έρευση εθελοντών.

Γίνεται αντιληπτό, ότι στο ματς με τη Βιγιαρεάλ η Μακάμπι Χάιφα θα παρουσιαστεί έχοντας 1-2 προπονήσεις με όλους τους παίκτες παρόντες. Το αν θα είναι ανταγωνιστική θα φανεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έχει τη συγκέντρωση και την ετοιμότητα που είχε εναντίον του «τριφυλλιού».