Ο Παναθηναϊκός έδινε δώρα, ο Άρης τα δέχτηκε και πανηγύρισε με 2-0

Μορόν

i

© Intime

Ο Παναθηναϊκός έδινε δώρα, ο Άρης τα δέχτηκε και πανηγύρισε με 2-0

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:29 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 22:49 - 26.11.2023

Ο Άρης πήρε μία σπουδαία νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επικρατώντας 2-0 του κακού Παναθηναϊκού. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με τους Μορόν και Μενέντες, εκμεταλλευόμενα τα λάθη των Μπρινιόλι και Τζούρισιτς.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ένιωσαν… το χριστουγεννιάτικο πνεύμα πριν καν αρχίσει ο Δεκέμβριος, οι συνάδερφοι τους δεν αρνήθηκαν τα δώρα και ο Άρης πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη με 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ένα παιχνίδι που οι «πράσινοι» έλεγχαν μέχρι και το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, αλλά άλλη μία φορά φέτος πλήρωσαν τα ατομικά σφάλματα τους και την αδυναμία τους στο τρανζίσιον.

Ο Μπρινιόλι για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες «κρέμασε» τους συμπαίκτες του μετά το ματς με τη Ρεν και έδωσε ένα ανέλπιστο προβάδισμα στον Άρη. Ο Τζούρισιτς έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή και όχι μόνο δεν μάρκαρε παρότι είχε περάσει στο ματς μερικά λεπτά πριν, αλλά έμεινε να κοιτάει τους αμυντικούς να τρέχουν να διορθώσουν την ολιγωρία του.

Αυτός ο οποίος έχει λόγο να αισθάνεται χαρούμενος ήταν ο Μάντζιος. Έχει δημιουργήσει μία ευνοϊκή παράδοση με τον Παναθηναϊκό, αν και σε αυτή τη συγκυρία δεν πιστώνεται τόσο εκείνος το αποτέλεσμα. Ωστόσο, η νίκη μπορεί να μετατραπεί σε καύσιμο για τους «κιτρινόμαυρους», ώστε να ανακτήσουν την ψυχολογία τους και να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους.

Ο Άρης μπορεί να συγκεντρωθεί στο επόμενο ματς του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός έχει την παρένθεση της Ευρώπης. Μόνο που στο Europa League με ανάλογη ραθυμία και με παρόμοια αδράνεια, η Βιγιαρεάλ θα πάρει τρεις εύκολους βαθμούς…

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή, έχασε ευκαιρίες με τους Ιωαννίδη και Μπερνάρ για να προηγηθεί, όμως ο Άρης πήρε το προβάδισμα. Όχι με οργανωμένη επίθεση, αλλά από ένα ολέθριο λάθος του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Στο 43’ ο Ιταλός έπαιξε με μεγάλο ρίσκο, έχασε το κοντρόλ και ο Μορόν που πίεσε, έκλεψε τη μπάλα και σκόραρε σε κενή εστία.

O Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει μία ανούσια υπεροχή, χωρίς ένταση και ταχύτητα στην ανάπτυξη του. Ο Άρης ευτύχησε να σκοράρει ξανά στην επόμενη φάση που απείλησε. Ο Τζούρισιτς έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή από τον Βερστάτ, αυτός έδωσε στον Σουλεϊμάνοφ ο οποίος πέρασε τον Μλαντένοβιτς, ο Μορόν πλάσαρε, ο Μπρινιόλι απέκρουσε και ο επερχόμενος Μενέντες σκόραρε. 

Το δεύτερο γκολ ατσάλωσε τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι είχαν ευκαιρίες για τρίτο γκολ, αλλά ο Μορόν και ο Σουλεϊμάνοφ δεν είχαν καθαρή σκέψη. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να μην έχουν ιδέες και περιορίστηκαν σε μία φλύαρη κατοχή.

O MVP: Ο Μορόν πέτυχε γκολ από το πουθενά, κυνηγώντας και πιέζοντας τον Μπρινιόλι σε μία ακίνδυνη φάση. Ο Ισπανός ήταν ο μόνος που κρατούσε μπάλα, έκανε επίθεση και άγχωσε τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, ενώ από δικό του σουτ, ο Μενέντες σκόραρε το 2-0 με «ριμπάουντ». 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Οι «πράσινοι» δεν έδειχναν ικανοί να ανατρέψουν το 1-0 και το γκολ του Μενέντες τους αποτελείωσε. Ο μεσοεπιθετικός του Άρη «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Άκης Μάντζιος πήρε μία νίκη χωρίς ο ίδιος να κερδίσει στο τακτικό κομμάτι. Ο Άρης δεν είχε έλεγχο στο ματς, όμως οι παίκτες του εκμεταλλεύτηκαν τα ατομικά λάθη και τη ραθυμία των «πράσινων». Η μεγαλύτερη αποτυχία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο «Βικελίδης» δεν σχετίζεται με την τακτική, αλλά με τη νοοτροπία της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού έμειναν στη διακοπή και πνευματικά δεν ταξίδεψαν ποτέ στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Πορτογάλος Γκουστάβο Κορέια διαχειρίστηκε ένα εύκολο παιχνίδι, χωρίς δύσκολες φάσεις και το άφησε να εξελιχτεί. Μπορούσε να αποφύγει μερικά φάουλ για να μην κόβει τον ρυθμό, αλλά ήταν καλός.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (72’ Τζούρασεκ), Βερστάτ, Νταρίντα (93' Παρδόν), Σουλεϊμάν (93' Κάρλσον), Παναγίδης (63’ Μενέντες), Μορόν (93' Ζαμόρα)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι (92’ Ρούμπεν), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (61’ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης

Sportal Sunday Live για το Παναθηναϊκός - Άρης και τη μεταγραφή Πετρούσεφ στον Ολυμπιακό

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ LIVE ΤΟΥ SPORTAL