Αποκαλύφθηκαν οι ελληνικές ομάδες που δίνουν τις περισσότερες ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες: Εκπληξη στην κορυφή!
i

©Intime

Αποκαλύφθηκαν οι ελληνικές ομάδες που δίνουν τις περισσότερες ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες: Εκπληξη στην κορυφή!

Κώστας Τόπας 11:32 - 25.11.2023

Το CIES Football Observatory δημοσίευσε μια μελέτη για τις ελληνικές ομάδες -και όχι μόνο- που δίνουν τις περισσότερες ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες των ρόστερ τους.

Το CIES Football Observatory δημοσίευσε μια μελέτη για τον αριθμό των λεπτών που παίζουν οι νεαροί παίκτες σε κάθε ομάδα τη φετινή σεζόν. Η μελέτη λαμβάνει υπόψη 60 πρωταθλήματα από όλο τον κόσμο. Οπως προκύπτει από την έρευνα, η κορυφαία όλων που δίνει τις περισσότερες ευκαιρίες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της είναι η Ντιναμό Κιέβου με ποσοστό 82,9%).

Αν φιλτραριστεί στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η Ισπανία κυριαρχεί ξεκάθαρα, με την Μπιλμπάο στην πρώτη θέση, τη Ρεάλ Σοσιεδάδ τρίτη και επτά ομάδες της La Liga ανάμεσα στις 10 πρώτες θέσεις. Στην Premier League μετρήθηκαν για την Άρσεναλ (22,1%), τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (20,4%) και την Τσέλσι (19,8%), ενώ οι ομάδες με τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις ακαδημίες στην Serie A και τη Bundesliga είναι η Αταλάντα (18,7%) και η Φράιμπουργκ (34,5%), αντίστοιχα.

Οσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Παναιτωλικός φιγουράρει στην κορυφή! Οι νεαροί παίκτες του έχουν παίξει το 15,8% των λεπτών σε αυτά τα πρώτα 11 παιχνίδια της Stoiximan Super League, κατανεμημένα σε έξι παίκτες. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με ποσοστό 15,6%, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Ολυμπιακός (13,2%), η ΑΕΚ (4,1%) και ο Αστέρας Τρίπολης (3,6%). Ο Παναθηναϊκός είναι στην όγδοη θέση με ποσοστό 2,3% και ο Άρης με 2,1%. Από την άλλη, ΟΦΗ και Λαμία βρίσκονται στο τέλος της συγκεκριμένης κατάταξης.

©Football-observatory.com