Η «καραμπόλα» που συνδέει Κρίστενσεν και Ζέκα

Γιάκομπ Στιν Κρίστενσεν

i

Γιάκομπ Στιν Κρίστενσεν/ ©Photo by Lars Ronbog/Getty Images

Η «καραμπόλα» που συνδέει Κρίστενσεν και Ζέκα

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:10 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:47 - 01.06.2023

Ο Παναθηναϊκός ασχολήθηκε ανεπιτυχώς με τον Κρίστενσεν της Νόρτζελαντ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τώρα, ο Δανός μέσος μπορεί να πάρει τη θέση του Ζέκα!

Η Κοπεγχάγη δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Ζέκα Ροντρίγκες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τον αναπληρώσει στο ρόστερ της. Ο Πορτογάλος μέσος δεν αγωνιζόταν από τη ρήξη χιαστού και έπειτα στις 2/10/2022, όμως στον σχεδιασμό της προηγούμενης σεζόν είχε σημαντικό ρόλο.

Ένας από τους μέσους τους οποίους τσεκάρουν οι πρωταθλητές Δανίaς για να καλύψει το κενό του Ζέκα, είναι ο Γιάκομπ Στιν Κρίστενσεν. Ο γνωστός Κρίστενσεν, ο οποίος απασχόλησε τον Παναθηναϊκό τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η ιδέα της Κοπεγχάγης έχει λογική... Ντόπιος, μόλις 22 ετών, με γεμάτη σεζόν στην ανταγωνίστρια για τον τίτλο, τη Νόρτζελαντ και ελεύθερος στις 30 Ιουνίου. Άρα, ένα δελεαστικό πακέτο...

Η επιλογή για την αντικατάσταση του Ζέκα είναι ο 18χρονος μέσος, Γουίλιαμ Κλεμ, προϊόν των ακαδημιών της Κοπεγχάγης. Μάλιστα, ο ταλαντούχος παίκτης έχει πάρει ευκαιρίες στη φετινή σεζόν και θεωρείται σοβαρό πρότζεκτ. Ωστόσο, ο Κλεμ υστερεί σε εμπειρία συγκριτικά με τον Κρίστενσεν, ο οποίος έχει συμπληρώσει 157 συμμετοχές με τη Νόρτζελαντ.

Πάντως, θα μπορούσαν ο Ζέκα και ο Κρίστενσεν να συνυπάρξουν στο «Γεώργιος Καλαφάτης»; Θεωρητικά, ναι. Ο Δανός μέσος απασχόλησε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς το προηγούμενο καλοκαίρι και τον είχε ξεχωρίσει.

Επίσης γεγονός είναι πως τον Ιανουάριο, ο Γιοβάνοβιτς δεν ασχολήθηκε ξανά με τον Κρίστενσεν. Είτε έψαχνε έναν μέσο με άλλα χαρακτηριστικά, είτε είχε ξεχωρίσει πιο ποιοτικούς υποψήφιους από τον Δανό.

https://www.youtube.com/watch?v=S0UQ3ug0U-8

Το βέβαιο είναι πως μέχρι σήμερα, ο Παναθηναϊκός δεν είχε κινηθεί για τον Κρίστενσεν. Ούτε και η Κοπεγχάγη. Ο 22χρονος χαφ έχει την ελευθερία του να υπογράψει όπου θέλει, αφού το συμβόλαιο του με τη Νόρτζελαντ λήγει στις 30 Ιουνίου. 

Το αν ο Κρίστενσεν θα συμπεριληφθεί στις επιλογές για τον αντί-Κουρμπέλη, θα φανεί σύντομα...