Παναθηναϊκός: Η ώρα των πρώτων «κοψιμάτων»

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Intime

Παναθηναϊκός: Η ώρα των πρώτων «κοψιμάτων»

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:45 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:48 - 20.07.2023

Ο Παναθηναίκός δηλώνει σήμερα τους παίκτες οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με τη Ντνίπρο και ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Τη λίστα με τους παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με τη Ντνίπρο, πρέπει να δηλώσουν σήμερα στην UEFA οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Ένα γεγονός που σημαίνει ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να πάρει τις πρώτες δύσκολες αποφάσεις για το ρόστερ.

Γιατί; Διότι θα αποκλείσει κάποιους από την 25άδα. Από τις 25 θέσεις, οι τέσσερις καταλαμβάνονται από παίκτες οι οποίοι επιβάλλεται να έχουν αναδειχθεί από την ακαδημία του Τριφυλλιού. Οι άλλες τέσσερις από παίκτες οι οποίοι προέρχονται από τα τμήματα υποδομής ομάδας που ανήκει στα μητρώα της ΕΠΟ. Για τα εναπομείναντα 17 ονόματα, δεν υφίσταται κανένας περιορισμός.

Την πρώτη προϋπόθεση καλύπτουν οι Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Σιδεράς, Φικάι, Κάτρης, Φρόκου και Καλοσκάμης. Όσοι δεν δηλωθούν στην τετράδα, μπορούν να δηλωθούν στη Β’ Λίστα που αφορά πρωτίστως τα «φυτώρια» κάθε συλλόγου. Τον δεύτερο όρο τον πληρούν μόνοι Λοντίγκιν, Κώτσιρας και Ιωαννίδης. Τέταρτος ποδοσφαιριστής στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν υπάρχει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Άρα, είτε η θέση θα μείνει κενή και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ θα δηλώσουν 24άδα, είτε θα τοποθετηθεί πέμπτος νεαρός από τη ακαδημία, αφού παρέχει η σχετική διευκόλυνση 

Για τις εναπομείνασες 17 θέσεις, ο Γιοβάνοβιτς έχει να χωρέσει τους Μπρινιόλι, Xουάνκαρ, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Ρούμπεν, Τσοκάι, Ζέκα, Κλέινχεισλερ, Βιλένα, Βέρμπιτς, Παλάσιος, Μαντσίνι, Αϊτόρ, Σπόραρ, Γερεμέγεφ, Μπερνάρ, Τζούρισιτς, Τσέριν.

Άρα, ο Σέρβος καλείται να «κόψει» τρεις από αυτούς. Χωρίς να υπολογίζουμε τον ανέτοιμο Γκάνεα, ο οποίος σίγουρα θα μείνει εκτός. Τι θα αποφασίσει ο 61χρονος προπονητής; Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει.

Για παράδειγμα, ο Τσέριν συμπλήρωσε 16 μέρες εκτός προπονήσεων. Ο Αϊτόρ και ο Ζέκα προέρχονται από πολύμηνη απραξία και ειδικά ο Καταλανός εξτρέμ, δεν έχει συνέρθει πλήρως. Αντίστοιχα, ο Βιλένα δεν έχει φυσική κατάσταση και το έδειξε εναντίον της Ράγιο Βαγεκάνο. Οι αστερίσκοι είναι αρκετοί και ο Γιοβάνοβιτς καλείται να λάβει υπόψη όλα τα δεδομένα πριν την κατάρτιση της λίστας.