Παναθηναϊκός: Ο Τσόκαΐ, η μεταγραφή στο «6», το δίδυμο Τζούρισιτς-Μπερνάρ και το «DNP» του Βέρμπιτς

Ενίς Τσόκαϊ

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Τσόκαΐ, η μεταγραφή στο «6», το δίδυμο Τζούρισιτς-Μπερνάρ και το «DNP» του Βέρμπιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:08 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:31 - 19.07.2023

Το Sportal παραθέτει τα... «dessous» από τη φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Ράγιο Βαγεκάνο στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από τη Ράγιο Βαγεκάνο στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας πριν τις αναμετρήσεις με τη Ντνίπρο. Όπως με κάθε αναμέτρηση, το ματς του Τριφυλλιού είχε αρκετά «dessous» και το Sportal τα παραθέτει για τους αναγνώστες του…

* Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει ζητήσει την απόκτηση αμυντικού χαφ, εκτιμώντας πως καλύπτεται από τους Ρούμπεν, Τσόκαϊ και Ζέκα. Προσοχή: δεν έχει δρομολογηθεί μεταγραφή για τον Αύγουστο, όπως ενός ακόμη στόπερ και ενός δεξιού μπακ. Απλώς ο Ιβάν κρίνει ότι στο «6» έχει επαρκή ποσότητα και ποιότητα.

* Ο Τσόκαϊ με την απόδοση του στο φιλικό δεν δικαίωσε την πεποίθηση του Γιοβάνοβιτς. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Σέρβος θα αρχίσει να αμφιβάλλει για την αρχική απόφαση του. Πάντως, δύο είναι τα τινά… Είτε ο Γιοβάνοβιτς θα αναθεωρήσει και ο Παπαδημητρίου θα ψάξει για έναν αμυντικό χαφ, ισάξιο του Ρούμπεν και ο Τσόκαϊ θα παραχωρηθεί. Είτε ο Ιβάν εμπιστεύεται πλήρως τον Αλβανό μέσο και πιστεύει ακράδαντα στη βελτίωση του στη σεζόν. Τι θα προτιμηθεί, θα το μάθουμε σύντομα.

* Οι φίλοι του Τριφυλλιού ανυπομονούσαν να δουν τη συνεργασία των Τζούρισιτς και Μπερνάρ στην ενδεκάδα. Στην πρώτη συνύπαρξη τους, ο Βραζιλιάνος και ο Σέρβος δεν συνδυάστηκαν. Ο Μπερνάρ έπαιξε αριστερός εξτρέμ και ο Τζούρισιτς έβγαινε κυρίως προς τα δεξιά. Πάντως, είναι ένα δίδυμο που μπορεί να δώσει πολλά στη συνέχεια και ο Γιοβάνοβιτς θα το αξιοποιήσει.

* Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Τόνι Βιλένα έδειξε την οξυδέρκεια του και την ικανότητα του να δημιουργεί κενούς χώρους. Ταυτόχρονα, όμως, ο Ολλανδός μέσος απέχει από την επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση και θα χρειαστεί χρόνο. Σαν ρυθμό και σαν ενέργεια, ο Βιλένα δύσκολα θα προσφέρει πολλά στα παιχνίδια του Τριφυλλιού με τη Ντνίπρο.

* Ο Φώτης Ιωαννίδης αποκλείστηκε από την αποστολή του Παναθηναϊκού από το φιλικό με τη Ράγιο Βαγεκάνο, για προληπτικούς λόγους. Ο Ιωαννίδης έχει αποθεραπευτεί, όμως επειδή προερχόταν από πολυήμερη απραξία και ο Γιοβάνοβιτς δεν ήθελε να ρισκάρει με τη συμμετοχή του σε ένα φιλικό.

* Ο Ιωαννίδης είδε το παιχνίδι από τα επίσημα του «Απόστολος Νικολαΐδης», παρέα με τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ήταν η πρώτη φορά που ο Αρκάς αμυντικός χαφ είδε τον Παναθηναϊκό χωρίς να ανήκει στο ρόστερ του! Ο Κουρμπέλης βρίσκεται στην Αθήνα με άδεια από την Τραμπζονσπόρ.

* Στην ίδια εξέδρα έκατσε και ο Ανταμ Τσέριν. Ο Σλοβένος μέσος ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα, από το το χτύπημα που δέχτηκε στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Πετρολούλ στην Αυστρία. Λαμβάνοντας υπόψη πως ο Τσέριν προέρχεται από απραξία δύο εβδομάδων και δεν έχει αρχίσει προπονήσεις με την ομάδα, θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολος για το παιχνίδι με τη Ντίπρο στο Κόσιτζε.

* Ούτε λεπτό δεν αγωνίστηκε ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς εναντίον της Ράγιο Βαγεκάνο. Ο Σλοβένος εξτρέμ έκατσε στον πάγκο, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αναμφίβολα, αυτή η καθήλωση του Βέρμπιτς προκάλεσε εντύπωση και ερωτήσεις πλανόνταν στην ατμόσφαιρα για το τι συνέβη με τον ποδοσφαιριστή.

* Το «DNP» του Βέρμπιτς έχει εξήγηση και δεν είναι… ύποπτη ή μεταφυσική. Ο Γιοβάνοβιτς άρχισε αριστερό εξτρέμ τον Μπερνάρ και στο δεύτερο ημίχρονο ήθελε να δει τον Τζούρισιτς στη συγκεκριμένη θέση και να δώσει μερικά λεπτά στον Αϊτόρ. Οπότε, ο Βέρμπιτς έμεινε στον πάγκο.

* O Αντράζ Σπόραρ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία και σε συνάρτηση με... παλαιότερες αμαρτίες του (σ.σ. χαμένα τετ-α-τετ) δέχεται γκρίνια από τα social media. Η εικόνα για τον 29χρονο στράικερ είναι στρεβλή κατά μέρος, διότι ο Σπόραρ όντως δεν σκόραρε, η οποία είναι η κύρια δουλειά του ως ακριβοπληρωμένος «φουνταριστός». Ωστόσο, ο Σλοβένος συμμετείχε σε όλες τις φάσεις, ήταν κινητικός και συνήθως, το γκολ είναι θέμα χρόνου. Βέβαια, αν ο Σπόραρ δεν τα καταφέρει και ο Γερεμέγεφ πετύχει κάποιο γκολ, εύκολα μεταβάλλονται τα δεδομένα...