Η ώρα του Μάγκνουσον και του οξύμωρου, έφτασε
i

Χόρντουρ Μάγκνουσον / Intime

Η ώρα του Μάγκνουσον και του οξύμωρου, έφτασε

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:25 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 23:31 - 02.03.2023

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού απέναντι στον Παναιτωλικό, μετά από ένα δίμηνο απραξίας.

Η απώλεια του Χόρντουρ Μάγκνουσον κόστισε πολύ στον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο στο ανασταλτικό σκέλος, αφού ο Ισλανδός στόπερ είναι ένας αξιόπιστος ποδοσφαιριστής. Αλλά και δημιουργικά, όσο και αν ακούγεται οξύμωρο για έναν κεντρικό αμυντικό.

Ο Μάγκνουσον διακρίνεται για την ακρίβεια στις μεγάλες μεταβιβάσεις και για την ικανότητα του να προωθείται με τη μπάλα. Χαρακτηριστικά που δεν έχει άλλος αμυντικός στο ρόστερ και επί της ουσίας, δεν μπορεί να τον αναπληρώσει.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εισηγήθηκε το καλοκαίρι την απόκτηση του 30χρονου παίκτη, επειδή εκτίμησε αυτές τις ικανότητες που έχει. Με τον Μάγκνουσον να τις ξεδιπλώνει στο τερέν κυρίως στον πρώτο γύρο, αφού μετά συμπαρασύρθηκε και αυτός από την καθίζηση της ομάδας.

Πάντως, η σχεδόν δίμηνη απουσία του από τη δράση, κόστισε στον Παναθηναϊκό. Αφού ο Σάρλια παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του, δεν κατάφερε να αντικαταστήσει τον Μάγκνουσον τόσο στην άμυνα, όσο και στη δημιουργία.

Πάντως, η ώρα της επιστροφής έφτασε για τον Μάγκνουσον. Ο Σάρλια δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί τη Δευτέρα (6/2) εναντίον του Παναιτωλικού, αφού συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Άρα, ο Κροάτης θα κάτσει στην εξέδρα.

Ο Μάγκνουσον αναμένεται να παίξει ως παρτενέρ του Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε στην ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 8 Ιανουαρίου και έκτοτε, τέθηκε νοκ-άουτ.

Εδώ και δέκα μέρες ο Μάγκνουσον γυμνάζεται με τους συμπαίκτες του, αλλά ο Γιοβάνοβιτς του έδωσε χρόνο ενταχτεί ομαλά στις υποχρεώσεις του Τριφυλλιού. Τώρα, όμως, ο Ισλανδός επανέρχεται για να βοηθήσει στα Play Offs.