Ο «κίτρινος πυρετός» που ελοχεύει ενόψει Play Offs και το ρίσκο του Γιοβάνοβιτς

Ρούμπεν Πέρεθ

i

© Intime

Ο «κίτρινος πυρετός» που ελοχεύει ενόψει Play Offs και το ρίσκο του Γιοβάνοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:30 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:49 - 02.03.2023

Ο Ρούμπεν Πέρεθ έχει συμπληρώσει έξι κίτρινες κάρτες και αν δεχτεί άλλη μία, ο Παναθηναϊκός θα τον στερηθεί για δύο ματς. Άλλοι τέσσερις «πράσινοι» που είναι στο όριο και τι (δεν) σκοπεύει να κάνει ο Γιοβάνοβιτς.

Να χάσει την πρεμιέρα των Play Offs της Super League κινδυνεύει ο Ρούμπεν Πέρεθ! Όχι, ο Ισπανός αμυντικός χαφ δεν ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό που ίσως να τον θέσει νοκ-άουτ από τις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.

Αντίθετως, ο Ρούμπεν υπολογίζεται κανονικά από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Με τον κίνδυνο να προέρχεται από άλλο τομέα: τον πειθαρχικό. Διότι ο Ρούμπεν έχει δεχτεί έξι κίτρινες κάρτες και βρίσκεται στο όριο.

Εάν ο 33χρονος μέσος «κιτρινιστεί» άλλη μία φορά στο επόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό, τότε θα χάσει την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας και τη «σέντρα» των Play Offs.

Στο χειρότερο ενδεχόμενο που ο Ρούμπεν θα δεχτεί κίτρινη κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στο φινάλε του πρωταθλήματος, θα απουσιάσει από τις δύο πρώτες αναμετρήσεις των Play Offs.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν παρέχεται η δυνατότητα επιλογής των αγώνων που ο ποδοσφαιριστής θα εκτίσει την ποινή. Γιατί με την έναρξη των Play Offs, οι παίκτες δεν μεταφέρουν τις κάρτες που έχουν από την κανονική διάρκεια, αλλά μεταφέρουν κανονικά τις ποινές που «χρωστούν» και τις εκτίουν άμεσα.

Αυτό σημαίνει πως ο Ρούμπεν θα πρέπει να αγωνιστεί με προσοχή στα δύο ματς που απομένουν. Να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να πετύχει το 2Χ2 και ταυτόχρονα, να μην στερήσει τις υπηρεσίες του από την ομάδα σε ένα ντέρμπι.

Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν άλλοι τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έχουν τρεις κίτρινες κάρτες: οι Σένκεφελντ, Τσέριν, Μπερνάρ και Μπρινιόλι. 

Εάν «κιτρινιστούν» τη Δευτέρα (6/2), δεν θα παίξουν μετά στο Περιστέρι, ενώ εάν τιμωρηθούν κόντρα στον Ατρόμητο, θα χάσουν τη σέντρα των Play Offs. Δεν είναι βέβαιο ότι ο Γιοβάνοβιτς θα προφυλάξει κάποιον από τους επικίνδυνους, αφού σπάνια λειτουργεί έτσι ο Σέρβος...