Γιοβάνοβιτς: «Έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είμαστε»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

i

© Intime

Γιοβάνοβιτς: «Έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είμαστε»

Βασίλης Μοιρώτσος 20:01 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:37 - 25.07.2023

Οι δηλώσεις του τεχνικού του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την αναμέτρηση με τη Ντνίπρο-1.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δώσει πολλά σημαντικά ματς στα δύο χρόνια που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό.

Ο Σέρβος τεχνικός ξέρει ότι και το αυριανό με τη Ντνίπρο-1 στο Κόζιτσε της Σλοβακίας είναι από τα must win ματς. Από τα πλέον κρίσιμα στη σύγχρονη ιστορία του «τριφυλλιού». Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε, λοιπόν, στην ευκαιρία που έχει ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο, τόνισε ότι η ομάδα προετοιμάστηκε καλά, αλλά πάντα στο πρώτο επίσημο ματς δεν μπορείς να προβλέψεις την εικόνα κι επισήμανε ότι οι «πράσινοι» πρόσθεσαν ποιότητα στο ρόστερ, ότι είναι καλή ομάδα και με τον καιρό θα γίνεται και καλύτερη. Αναλυτικά όσα είπε ο Γιοβάνοβιτς:

Για το πως ξεκίνησε και στο σημείο που έχει φτάσει: «Θα ήταν υπερβολικό αν το έλεγα πριν δύο χρόνια, μπορεί να μην το σκεφτόμουν, αλλά είναι φυσιολογική εξέλιξη για την ομάδα. Νιώθω καλά που παίζουμε προκριματικά σε τέτοια διοργάνωση, με κάνει χαρούμενο και πιστεύω μας κάνει όλους χαρούμενους».

Στο γήπεδο θα φανεί πόσα απ’ αυτά που κάναμε μπορούμε να τα εφαρμόσουμε στον αγωνιστικό χώρο

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός και πόσο καλά έχει προετοιμαστεί: «Δουλέψαμε πολύ τις έξι εβδομάδες για να είμαστε προετοιμασμένοι για τους δύο αγώνες. Κι εμείς και η Ντνίπρο δεν είχαμε επίσημο ματς. Είναι ένα ερωτηματικό για όλους. Είναι δυνατό παιχνίδι, ανάμεσα σε καλές ομάδες. Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος πρόβλεψη. Εμείς θέλαμε στην προετοιμασία να βρεθούμε στην καλύτερη κατάσταση για το ματς. Η προετοιμασία με αφήνει ικανοποιημένο, έχουμε καλή διάθεση και στο γήπεδο θα φανεί πόσα απ’ αυτά που κάναμε μπορούμε να τα εφαρμόσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι το πρώτο επίσημο ματς και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί. Πρέπει ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που έχουμε μπροστά μας».

Ψάχνουμε την ευκαιρία μας, για να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είμαστε κάθε χρόνο

Για την απουσία ευρωπαϊκών αγώνων: «Η έλλειψη ευρωπαϊκών αγώνων για μεγάλο διάστημα είναι πρόβλημα για όλες τις ομάδες. Από κάπου όμως πρέπει να γίνει μία αρχή. Μέσα απ’ αυτή τη λογική ψάχνουμε την ευκαιρία μας, για να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είμαστε κάθε χρόνο».

Αν γυρίσετε πίσω τον χρόνο 20-25 ματς ήταν must win

Για το αν είναι το ματς της χρονιάς: «Έχω παίξει 20-25 ματς της χρονιάς. Όλα έκατσαν ουσιαστικά τα δύο τελευταία χρόνια. Πλάκα κάνω, αλλά αυτή είναι και η πραγματικότητα. Αν γυρίσετε πίσω τον χρόνο 20-25 ματς ήταν must win. Αλλά είναι και όμορφο, είναι καλό να πρωταγωνιστείς. Παλεύεις όλο τον χρόνο να βρεθείς εδώ. Σε δυσκολεύει, αλλά είναι αυτό που κάνει τη ζωή μας στον Παναθηναϊκό ωραία, είτε για μας είτε για τον κόσμο που ζουν για τέτοια παιχνίδια. Είναι όμορφο και στη διετία μπορούμε να πούμε ότι είναι τα πιο σημαντικά ματς».

Για το αν έχει δει τη Ντνίπρο-1: «Είναι λογικό να είδαμε τη Ντνίπρο και τα παιχνίδια της προηγούμενης σεζόν στους ομίλους με Αλκμάαρ, Απόλλωνα Λεμεσού, Βαντούζ. Στο πρωτάθλημα προσπάθησε μέχρι τέλους να το κατακτήσει. Έχουμε δει τα φιλικά της. Νομίζω ότι ξέρουμε καλά την ουκρανική ομάδα, όπως ξέρουν κι αυτοί εμάς. Είναι καλή και οργανωμένη ομάδα, παίζει ποιοτικά και θα έχουνε ενδιαφέρον οι δύο αναμετρήσεις».

Είμαστε καλή ομάδα και με τον χρόνο θα γίνει και καλύτερη

Για την ενίσχυση: «Κάναμε καλές και ποιοτικές προσθήκες. Δεν έχουν όλοι τον ίδιο βαθμό ετοιμότητας, αλλά η καθημερινή δουλειά και η σημασία των αγώνων, η ποιότητα των παικτών επισπεύδουν την κατάσταση. Είμαστε καλή ομάδα και με τον χρόνο θα γίνει και καλύτερη».

Χουάνκαρ: «Ο αγώνας»

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Χουάνκαρ. Ο έμπειρος Ισπανός αριστερός μπακ μίλησε για τη σημασία του αγώνα και δήλωσε περήφανος που φτάνει τα 100 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό: «Δεν είναι ένας ακόμη αγώνας, είναι Ο ΑΓΩΝΑΣ. Ήταν δύσκολο να φτάσουμε μέχρι εδώ και θέλουμε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα, ώστε να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά. 

Απέναντί μας θα έχουμε την Ντνίπρο, μία δυνατή ομάδα. Παίζει με τα εξτρέμ ψηλά και κάνει αντεπιθέσεις, θα το έχουμε υπόψιν μας. Περιμένουμε και ελπίζουμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα. Είναι υπερηφάνεια για εμένα να παίζω το 100ο μου παιχνίδι σε αυτόν τον σύλλογο αύριο το βράδυ. Θέλω να παίξω σε ακόμη περισσότερους αγώνες και να φέρουμε επιτυχίες στον σύλλογο».