Μέτρια εικόνα, αλλά φιλική νίκη για τη Μαρσέιγ - Ντεμπούτο για Σαρ, Ομπαμεγιάνγκ πριν την πρώτη κόντρα με τον Παναθηναϊκό (vid)

Μέτρια εικόνα, αλλά φιλική νίκη για τη Μαρσέιγ - Ντεμπούτο για Σαρ, Ομπαμεγιάνγκ πριν την πρώτη κόντρα με τον Παναθηναϊκό (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 16:10 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:28 - 27.07.2023

Η Μαρσέιγ επικράτησε 1-0 της Βααλβάικ σε φιλικό προετοιμασίας στη Γερμανία. Ο Γκουεγέ το γκολ για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού, η οποία την ερχόμενη Τετάρτη παίζει με τη Λεβερκούζεν.

Η Μαρσέιγ πέτυχε τη δεύτερη της νίκη στο τρίτο της φιλικό παιχνίδι.

Η γαλλική ομάδα, η οποία θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (αν δεν κάνει «έγκλημα» το «τριφύλλι» μετά τη νίκη επί της Νιμ με 2-0 και την ήττα με 1-0 από την Έουπεν, επικράτησε 1-0 της ολλανδικής Βααλβάικ (πρώτης κατηγορία Ολλανδίας). Το ματς έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Γάλλων στο Klosterpforte της Γερμανίας.

Η Μαρσέιγ, λόγω και των πολλών δοκιμών δεν είχε συνολικά καλή εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο το ματς θύμιζε περισσότερο αγγαρεία. Το πιο δυνατό φιλικό της Μαρσέιγ είναι την ερχόμενη Τετάρτη με τη Λεβερκούζεν. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος, του Ισμαϊλα Σαρ

Οι Γάλλοι πήραν τη νίκη με γκολ του Γκουεγέ στο 13’, έπειτα από συμμετοχή στο γκολ και του Ομπαμεγιάνγκ. Ο πρώην άσος των Άρσεναλ, Τσέλσι έκανε κι αυτός την πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα της Ολιμπίκ.

Ο Μαρθελίνο να σημειωθεί επίσης ότι παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2.

Η Μαρσέιγ, λοιπόν, δεν είχε ένταση στο παιχνίδι της. Δεν απειλήθηκε καθόλου, αλλά δεν έκανε και πολλές φάσεις σε ένα ματς που διεξήχθη με βροχή. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Γάλλους ήταν στο 3’, αλλά το σουτ του Γκουγέ δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 5’, παράλληλα, η κεφαλιά του Μπαλέρντι ήταν άστοχη. 

Στο 13’ έγινε το 1-0. Ο Ομπαμεγιάνγκ βρήκε τον Ουναχί, ο Μαροκινός διεθνής πάσαρε στον Γκουεγέ κι αυτός άνοιξε το σκορ. Στο 15’ ο σκόρερ δεν βρήκε στόχο καις το 20’ ο Σαρ εκτέλεσε και ο Ολλανδός γκολκίπερ απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 28’ ο Ομπαμεγιάνγκ δεν κατάφερε να σκοράρει σε τετ α τετ και στο 32’ ο γκολκίπερ των Ολλανδών μπλόκαρε σουτ του Σαρ. Σ’ εκείντο σημείο η Μαρσέιγ ξεθύμανε και στο δεύτερο μέρος, λόγω και των αλλαγών ο ρυθμός έπεσε.

Η σύνθεση της Μαρσέιγ: Λόπες (46’ Σιμόν)- Σογκλό, Μπαλέρντι (46’ Κοντόγκμπια), Γκιγκό (46’ Εμπεμπά), Κλάους (46’ Ενγκουαϊ) – Γκουεγέ (65’ Μαλινόφσκι), Βερετούτ (65’ Γκεντουζί), Ρονγκιέ (65’ Βιτίνια), Ουναχί – Σαρ (65’ Τουρέ), Ομπαμεγιάνγκ.

Δείτε τα highlights του αγώνα