Μπιλάλ Μαχάρ: Το συμβόλαιο που λήγει, η Αίγυπτος και οι «σειρήνες» από το εξωτερικό

Μπιλάλ Μαχάρ

i

Intime

Μπιλάλ Μαχάρ: Το συμβόλαιο που λήγει, η Αίγυπτος και οι «σειρήνες» από το εξωτερικό

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:23 - 13.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 13.09.2023

Ο Μπιλάλ Μαχάρ σκόραρε με την Ολυμπιακή ομάδα της Αιγύπτου και κέντρισε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων. Με τον Παναθηναϊκό να έχει για λίγο την πρωτοβουλία, αφού το συμβόλαιο του λήγει τον Ιούνιο.

Ο Μπιλάλ Μαχάρ Αμπντελραχμάν αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση για τον Παναθηναϊκό. O 20χρονος επιθετικός έχει ένα χαρακτηριστικό που πληρώνεται αδρά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο: την έφεση στο σκοράρισμα. Στον αντίποδα, είναι ορατή η δουλειά που χρειάζεται ο Μπιλάλ στην τακτική συμπεριφορά και στη σωματική ανάπτυξη.

Αυτοί είναι οι λόγοι που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κρίνει ότι ο Αιγύπτιος στράικερ δεν ανταποκρίνεται μέχρι σήμερα στις απαιτήσεις του. Ο Μπιλάλ δεν υπολείεται σε ταλέντο, όμως δεν είναι έτοιμος για το επίπεδο της Super League.

Παρότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι το πιο ανταγωνιστικό, είναι σκληρό και επίπονο για έναν επιθετικό. Με αμυντικούς που παίζουν στο όριο του αντιαθλητικού και αντιμετωπίζουν τον αντίπαλο με δυνατά μαρκαρίσματα. Σε αυτό το κομμάτι, ο Μπιλάλ υστερεί, όπως αποδείχτηκε πέρυσι στη Super League 2. 

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να αξιοποιήσει ένα ταλαντούχο επιθετικό, ο οποίος έχει τις προδιαγραφές για να μετατραπεί σε δεινό σκόρερ. Θα είναι η καλύτερη λύση εκ των έσω, στο πρόβλημα παραγωγικότητας που παρουσιάζει το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Παναθηναϊκός: Η Διπλή Ανάπλαση βρίσκει... τα τελευταία κομμάτια
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:41 - 10.09.2023

Παναθηναϊκός: Η Διπλή Ανάπλαση βρίσκει... τα τελευταία κομμάτια

Ο Δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε τρεις περιφερειακές απαλλοτροιώσεις για το οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης, συνολικού κόστους 399.000 ευρώ. Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας.

Βέβαια, προϋπόθεση για την αξιοποίηση είναι η παραμονή του Μπιλάλ Μαχάρ στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Διότι ο Αιγύπτιος επιθετικός έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο και μέχρι τώρα, δεν έχουν γνωστοποιηθεί νέα για την ανανέωση του.

Ο Μπιλάλ συνιστά ένα πολύτιμο κεφάλαιο όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το αιγυπτιακό ποδόσφαιρο. Ο άσος του Τριφυλλιού αυτές τις μέρες συμμετέχει στην Ολυμπιακή ομάδα της Αιγύπτου, όντας ένας από τους τρεις επαγγελματίες που βάσει των κανονισμών επιτρέπεται να κληθούν. Γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην κλήση του.

Η Αίγυπτος έπαιξε φιλικό με τη Ρωσία και έφεραν ισοπαλία 1-1, με τον Μπιλάλ να σκοράρει το γκολ της πατρίδας του. Οι δύο χώρες θα αναμετρηθούν αύριο 11 Σεπτεμβρίου, σε δεύτερη φιλική αναμέτρηση. Πριν ο Μπιλάλ επιστρέψει στην Αθήνα για να ενσωματωθεί στον Παναθηναϊκό Β.

Ο Μπιλάλ Μαχάρ αναδείχτηκε πέρυσι πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο Youth League, συμπεριλαμβάνεται σταθερά στα μικρότερα ηλικιακά κλιμάκια της Αιγύπτου και τον παρακολουθούν διαρκώς σκάουτερ από το εξωτερικό.

Το συμβόλαιο του 20χρονου στράικερ λήγει στις 30 Ιουνίου του 2024. Πρακτικά, από την Πρωτοχρονιά ο Μπιλάλ μπορεί να υπογράψει σε άλλη ομάδα ως ελεύθερος. Άρα, αν στο Τριφύλλι έχουν συγκεκριμένο πλάνο για τον νεαρό άσο, επιβάλλεται να βιαστούν.