Οριστική απόφαση της UEFA - Πότε παίζουν Παναθηναϊκός – Ντνίπρο-1

Οριστική απόφαση της UEFA - Πότε παίζουν Παναθηναϊκός – Ντνίπρο-1

Γιώργος Σακελλαρίου 10:33 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:42 - 29.06.2023

Η UEFA ανακοίνωσε τις ώρες των δύο αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού με τη Ντνίπρο-1.

Η UEFA επιβεβαίωσε τις ημερομηνίες και ανακοίνωσε και τις ώρες έναρξης για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου ο Παναθηναϊκός θ’ αντιμετωπίσει τη Νντίπρο-1.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Κόσιτσε και συγκεκριμένα στην «Košická futbalová aréna» στις 25 Ιουλίου και θα ξεκινήσει στις 21:00.

Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο την 1η Αυγούστου και ώρα έναρξης στις 20:30.

Να θυμίσουμε ότι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού το απόγευμα της Τετάρτης έδωσε το πρώτο της φιλικό κι επικράτησε 5-0 της ερασιτεχνικής Σέβλις. Οι Κογκούτ (33’), Μπαμπένκο (61’), Πουρίτα (73’), Μπλάνκο (80’) και Χουτσουλιάκ (86’) πέτυχαν τα γκολ για την ουκρανική ομάδα, που δίχως να φορτσάρει έφτασε σε μια πολύ άνετη νίκη με μεγάλο σκορ. 

Να σημειωθεί ότι στην προετοιμασία έως τώρα δεν συμμετέχει ο διεθνής εξτρέμ της Ντνίπρο-1, Ολεξάντρ Ναζαρένκο. Ο ταλαντούχος παίκτης είναι μέλος της Κ21 της Ουκρανίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στο ματς με την Ισπανία (2-2 τελικό), όπου κρίθηκε η πρωτιά στον όμιλο, την οποία πήραν οι Ίβηρες, αναδείχθηκε MVP από την UEFA. 

Η σύνθεση της Ντνίπρο-1: Κινάρεκιν (46’ Μίσακ-61’ Καρπιτσόφ), Καπλιένκο, (46’ Γκορμπούνοφ), Σαράπι, Άνταμιουκ, Πάσιτς (44’ Πουρίτα), Μπαμπένκο, Κογκούτ, Καν (46’ Ταντσιούκ), Χατζίγεφ (46’ Μπλάνβκο), Ζντάνοφ (46’ Χουτσουλιάκ), Κιβίντα (62’ Χαζίγεφ).

Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του ανεβάζει ρυθμούς στην προετοιμασία. Η εντολή του Γιοβάνοβιτς προς τους «πράσινους» ήταν να ψάχνουν την πιο απλή και την πιο γρήγορη επιλογή, αλλά και να μεταφέρουν με ταχύτητα τη μπάλα από τη μία πτέρυγα στην άλλη. Όταν μερικοί το επιχείρησαν με μεγάλες μπαλιές, ο Σέρβος το απαγόρευσε και ζήτησε μόνο με κάθετο παιχνίδι, για να περνάει η κυκλοφορία υποχρεωτικά από τον «άξονα». 

H παρέμβαση του Γιοβάνοβιτς σε μία από τις προπονήσεις σημειώθηκε όταν ο Μαντσίνι επιχείρησε μία μεγάλη αλλαγή και ο 60χρονος προπονητής, έχοντας διαπιστώσει και προηγούμενες «παρατυπίες», διέκοψε το δίτερμα και φώναξε: «Όχι μεγάλες μπαλιές, Ντάνιελ». Απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους, ο Σέρβος πρόσθεσε: «Μην το κάνετε δύσκολο, δείτε τις επιλογές σας, όχι μακρινές πάσες, κοντινές και να περνάει η μπάλα από μέσα, από τον άξονα».