Η ιδιαίτερη προπόνηση της Ντνίπρο-1 και οι ευχές Ουκρανής γυμνάστριας πριν τις μάχες με τον Παναθηναϊκό (gallery)

Οι παίκτες της Ντνίπρο στο γυμναστήριο.

i

©www.scdnipro1.com.ua

Η ιδιαίτερη προπόνηση της Ντνίπρο-1 και οι ευχές Ουκρανής γυμνάστριας πριν τις μάχες με τον Παναθηναϊκό (gallery)

Γιώργος Σακελλαρίου 22:12 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:17 - 26.06.2023

Η Ντνίπρο-1 έκανε το πρωί προπόνηση σε γνωστό γυμναστήριο με λάστιχα, υπό τις οδηγίες Ουκρανής γυμνάστριας.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στην Αυστρία στο πρώτο του φιλικό-ξεμούδιασμα τη Βιένερ Βικτόρια, την οποία και νίκησε 4-0.

Την ίδια ώρα η αντίπαλός του στον δεύτερο προκριματικό γύρο, η ουκρανική Ντνίπρο-1 είχε προπόνηση στο γήπεδο, αλλά το πρωί επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο εκγύμνασης. Συγκεκριμένα, δούλεψε στη δύναμη και την αντοχή υπό τις οδηγίες Ουκρανής γυμνάστριας.

Την ώρα που έπαιζε, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός, οι Ουκρανοί προπονήθηκαν στο γήπεδο «Avangard». Η προπόνηση περιελάμβανε τρέξιμο και διπλό. Η κύρια άσκηση ήταν η τακτική εξάσκηση των ομαδικών κινήσεων, στην οποία προστέθηκε και η ολοκλήρωση των ατομικών ενεργειών και τα τελειώματα φάσεων.

Σε ό,τι αφορά την πρωινή προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές της Ντνίπρο-1 επισκέφτηκαν το γνώριμο σ’ αυτούς γυμναστήριο Viper Gym. Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν δούλεψαν με βάρη, αλλά με TRX-loops. Η Ντνίπρο-1 πραγματοποίησε ένα σύνολο ασκήσεων για να αναπτύξει αντοχή και δύναμη, χωρισμένη σε δύο ομάδες.

«Αυτή η άσκηση είχε ως στόχο την αύξηση της αντοχής, της δύναμης, του συντονισμού των κινήσεων, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους αθλητές», είπε η Γιάννα Ζουμπόβα, προπονήτρια στο γυμναστήριο Viper Gym και πρόσθεσε: «Επίσης, με τη βοήθεια των TRX αναπτύσσονται μεγάλες και μικρές μυϊκές ομάδες, κάτι που έχει καλή επίδραση στη δουλειά των αθλητών και ειδικότερα των ποδοσφαιριστών».

Στην ερώτηση πώς δούλεψαν τα παιδιά και τι εντύπωση της έκαναν, απάντησε: «Όλα καλά. Προπονώ αθλητές διαφόρων ειδικοτήτων εδώ και πολύ καιρό και γνωρίζω την ιδιοσυγκρασία και τις φιλοδοξίες των ποδοσφαιριστών. Μου άρεσε πολύ. Τα αγόρια είναι όλα ευγενικά κι εργατικά, προπονούνται καλά. Κατά την προετοιμασία για την προπόνηση, παρακολουθούσα την ομάδα κι όταν μπήκα στην αίθουσα, ήμουν ήδη κάπως εξοικειωμένη με τα αγόρια. Και μετά την προπόνηση, έχει πάντα ενδιαφέρον να παρακολουθείς τις δραστηριότητες, τους διαγωνισμούς και τις επιτυχίες των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκες. Εύχομαι η ομάδα σας να πετύχει καλά αποτελέσματα στην πορεία της!

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι όλες οι ασκήσεις δεν είναι καθόλου δύσκολες και η προπόνηση μιας ώρας, ειδικά για επαγγελματίες αθλητές, είναι σαν μια εύκολη βόλτα για να σου ανοίξει η όρεξη. Όμως όσοι έχουν προσπαθήσει τουλάχιστον μία φορά να δουλέψουν με το δικό τους σωματικό βάρος γνωρίζουν ότι είναι πραγματικά πολύ δύσκολο».

Ο βασικός χαφ της Ντνίπρο-1 Ιγκόρ Κογκούτ σχολίαε: «Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας προπόνησης, λειτουργούν άλλες μυϊκές ομάδες. Το μπλουζάκι είναι όλο βρεγμένο, δεν συμβαίνει πάντα το ίδιο στην προπόνηση (γέλια). Νιώθω καλά. Υπάρχουν κράμπες, πόνοι στους γοφούς, στη γάμπα, αλλά έτσι πρέπει. Δουλέψαμε σκληρά, υπήρχε πολλή δουλειά, τρέξιμο, σπριντ. Τώρα τρέχουμε χιλιόμετρα, προετοιμαζόμαστε για σωματική εργασία και μετά θα καταγράψουμε σχήματα, συνδυασμούς, θα υπάρξουν περισσότερες ασκήσεις τακτικής με μπάλα».

Δείτε φωτογραφίες από την εκγύμναση των παικτών της Ντνίπρο-1.