Ένας πονοκέφαλος λιγότερος για τον Παναθηναϊκό, η Λάτσιο φουλάρει για το αστέρι της Ντνίπρο-1

Ο Ντόβμπικ κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ένας πονοκέφαλος λιγότερος για τον Παναθηναϊκό, η Λάτσιο φουλάρει για το αστέρι της Ντνίπρο-1

Γιώργος Σακελλαρίου 22:28 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:57 - 24.06.2023

Η Λάτσιο φέρεται να πιέζει για την απόκτηση του άσου της Ντνίπρο-1, αντίπαλο του Παναθηναϊκού, Άρτεμ Ντόβμπικ.

Η πώλησή του θα είναι, αν μη τι άλλο, ευχάριστη εξέλιξη για τον Παναθηναϊκό.

Το αστέρι της ουκρανικής Ντνίπρο-1, αντιπάλου του «τριφυλλιού» στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League Άρτεμ Ντόβμπικ, είναι στο στόχαστρο της Λάτσιο και μάλιστα, σύμφωνα με Ιταλό ρεπόρτερ είναι πιθανή η μετακίνηση του ταλαντούχου επιθετικού στην ομάδα της Ρώμης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Αλφρέντο Πεντούλα:

«Η Λάτσιο αναζητά έναν δυνατό επιθετικό, το νέο όνομα είναι αυτό του Άρτεμ Ντόβμπικ, Ουκρανού γεννημένου το 1997 της Ντνίπρο-1. Υπάρχουν συνεχείς επαφές, το βιογραφικό του είναι πολύ δημοφιλές και η αποτίμησή του κυμαίνεται μεταξύ 10 και 12 εκατ., συν μπόνους και ποσοστά.

Είναι ένα προφίλ που ιντριγκάρει πολύ, αριστεροπόδαρος επιθετικός με δυνατό κεφάλι, εξαιρετικές τεχνικές ικανότητες και βλέμμα για γκολ (σχεδόν 30 αυτή τη σεζόν).

Ο προστατευόμενος του Σεφτσένκο, Ντόβμπικ παρακολουθείται από αρκετούς ιταλικούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένου της Τορίνο. Τώρα και η Λάτσιο αναζητά έναν επιθετικό με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ο Ντόβμπικ έχει προτάσεις από άλλα πρωταθλήματα, θα ήθελε τη Serie A, είναι πιθανό αυτή τη φορά να φύγει από την Ντνίπρο μετά από τρεις σεζόν».

Δείτε τον Ντόβμπικ σε δράση κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού τη σεζόν που πέρασε στο Conference League.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη η Ντνίπρο-1 ανακοίνωσε ότι κράτησε για έναν ακόμα χρόνο τον βασικό της μέσο κι από τους πιο παλιούς παίκτες της, τον Ιγκόρ Κογκούτ. Ο Κογκούτ ξεκίνησε την καριέρα του το 2016 από την Ακαδημία της Ντνίπρο-1. Όταν η παλιά ομάδα διαλύθηκε, ανέβηκε σ’ αυτή που επανιδρύθηκε και είναι πλέον βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος. Το συμβόλαιό του έληγε, είχε προτάσεις, αλλά δέχθηκε να μείνει για το όνειρο του Champions League.

 Η συμφωνία της παραμονής του ανακοινώθηκε από τον σύλλογο και είναι μόνο για έναν χρόνο, προφανώς γιατί έχει προσδοκίες για μεταγραφή. Θα είναι, λοιπόν, ένας παίκτης που θα βρει στον δρόμο του ο Παναθηναϊκός. Η ανακοίνωση της Νντίπρο-1:

 «Η Ντνίπρο-1 υπέγραψε νέα συμφωνία με τον μέσο Ιγκόρ Κογκούτ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι για έναν χρόνο. Ο Κογκούτ είναι ο κάτοχος του ρεκόρ του συλλόγου μας σε αριθμό συμμετοχών και συγκεκριμένα έχει 165 (139 στο πρωτάθλημα, 17 στο Κύπελλο Ουκρανίας και 9 στα Κύπελλα Ευρώπης), όπου σημείωσε 40 γκολ και έδωσε 21 ασίστ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των σεζόν 2018-19 και 2019-20 ο Ιγκόρ Κογκούτ, αναγνωρίστηκε από τους οπαδούς ως ο καλύτερος παίκτης του Ντνίπρο-1». 

Ο Κογκούτ γεννήθηκε στις 7/3/96 και παίζει οκτάρι και δεκάρι. Έχει ύψος 1,83 και τη σεζόν που πέρασε είχε 37 αγώνες με 3 γκολ και 5 ασίστ.