Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος πάει στον Εισαγγελέα

Γιάννης Αλαφούζος, Λεωνίδας Μπουτσικάρης

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος πάει στον Εισαγγελέα

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:04 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:09 - 06.12.2023

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, αναμένεται να καλέσει για κατάθεση τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο, στις επόμενες ημέρες.

Η αποχή που ανήγγειλαν οι διαιτητές από τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, έχει φέρει στο προσκήνιο τη διαφθορά και τη βία που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τους ρέφερι να ζητούν προστασία και άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασίας τους, αλλιώς δηλώνουν διατεθειμένοι να απέχουν επ’ αόριστον...

Οι δικαστικές αρχές διενεργούν έρευνες για μία σειρά ζητημάτων και ένας από τους μάρτυρες που έχουν θα κληθούν για κατάθεση, είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει προχωρήσει σε καταγγελίες στο παρελθόν και θα ζητηθεί η συνδρομή του.

Παναθηναϊκός: Στο πλευρό των Ελλήνων διαιτητών, σταθερός για ξένες «σφυρίχτρες»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:11 - 06.12.2023

Παναθηναϊκός: Στο πλευρό των Ελλήνων διαιτητών, σταθερός για ξένες «σφυρίχτρες»

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη διαφαινόμενη αποχή των διαιτητών από τη 14η αγωνιστική της Super League, είναι συνεπής με τα λεγόμενα του Γιάννη Αλαφούζου για τη βία και τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

H εφημερίδα «Καθημερινή» αποκαλύπτει ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, αναμένεται να καλέσει τον Γιάννη Αλαφούζο, μία από τις επόμενες ημέρες.

Ο Αλαφούζος είχε συναντήσει προ ημερών τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αρμόδιο για τον αθλητισμό, Γιώργο Οικονόμου. H συνάντηση τους δεν είχε επίσημο χαρακτήρα, με τον δικαστικό λειτουργό να ζητά ενημέρωση και διευκρινίσεις για δηλώσεις του Αλαφούζου σε μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων του εξωτερικού, όπως το BBC, το Sky Sports και η Daily Mail.

Αυτή τη φορά, ο Αλαφούζος θα κληθεί επίσημα, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος για τα φαινόμενα διαφθοράς και παράνομου στοιχηματισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σημασία έχει οι ενέργειες της Δικαιοσύνης να φέρουν αποτελέσματα και να μην πρόκειται για άλλη μία έρευνα που μετά από μερικούς μήνες, θα αρχειοθετηθεί. Γιατί μέχρι σήμερα, όλες οι προσπάθειες απέβησαν ατελέσφορες και το πρόβλημα διογκώνεται.