Παναθηναϊκός: Ο Γεντβάι φόρεσε επίσημα τα πράσινα

Τιν Γεντβάι

i

www.pao.gr

Παναθηναϊκός: Ο Γεντβάι φόρεσε επίσημα τα πράσινα

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:19 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 15.07.2023

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον δανεισμό του Τιν Γεντβάι από τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Ο Κροάτης στόπερ έστειλε το πρώτο μήνυμα του στους οπαδούς του Τριφυλλιού.

Μία μέρα μετά την άφιξη του στην Αθήνα, η ένταξη του Τιν Γεντβάι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού επισημοποιήθηκε. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Κροάτη στόπερ από τη Λοκομοτίβ Μόσχας με μονοετή δανεισμό.

Η ανακοίνωση επιβεβαίωσε ότι στη συμφωνία των δύο ομάδων για τον Γεντβάι, προβλέπεται οψιόν αγοράς. Η οποία από το ρεπορτάζ του Sportal, προκύπτει πως έχει οριστεί στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Τιν Γεντβάι: Ενα παιδί του πολέμου που τον συγκρίνουν με τον Μαλντίνι και του αρέσουν τα θεαματικά γκολ (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:56 - 14.07.2023

Τιν Γεντβάι: Ενα παιδί του πολέμου που τον συγκρίνουν με τον Μαλντίνι και του αρέσουν τα θεαματικά γκολ (vids)

Ενας αμυντικός που σκόραρε θεαματικά γκολ κατά το πέρασμα του στη Bundesliga, έζησε το όνειρο με την εθνική Κροατίας και στη χώρα του τον συγκρίνουν με τον Μαλντίνι. Ο Τιν Γεντβάι αναμένεται να φορέσει σύντομα το «τριφύλλι» στο στήθος με στόχο να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ο Γεντβάι έστειλε και το πρώτο μήνυμα του στους φίλους του Παναθηναϊκού μέσω των social media του Τριφυλλιού. Ο Κροάτης στόπερ έθεσε ως στόχο να φέρει νίκες και τίτλους στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και έδωσε ραντεβού μαζί τους στο γήπεδο:

«Γεια σας πράσινοι, πως είστε; Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ανυπομονώ να αρχίσει η σεζόν, να δω τους νέους συμπαίκτες μου στο γήπεδο. Να φέρουμε τους τίτλους πίσω στο σπίτι μας, να πανηγυρίσουμε πολλές νίκες και να έχουμε μία επιτυχημένη σεζόν. Θα σας δω σύντομα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό της, υπό τη μορφή δανεισμού από τη Λοκομοτίβ Μόσχας, του Τιν Γεντβάι. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός θα ανήκει στο ρόστερ του Τριφυλλιού έως το καλοκαίρι του 2024, ενώ οι Πράσινοι διατηρούν οψιόν αγοράς.

Ο Τιν Γεντβάι γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1995 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική διαδρομή του στην ακαδημία της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Στον κορυφαίο κροατικό σύλλογο έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήμα σε ηλικία 17 ετών, κατακτώντας πρωτάθλημα και σούπερ καπ. Αμέσως μετά την πρώτη του σεζόν, η Ρόμα επένδυσε στο ταλέντο του νεαρού στόπερ, δαπανώντας αρκετά χρήματα για να τον αποκτήσει. Στον ιταλικό σύλλογο έπαιξε ελάχιστα κι έτσι η Μπάγερ Λεβερκούζεν βρήκε την ευκαιρία να τον ζητήσει δανεικό. 

Μετά από έξι μήνες οι Γερμανοί αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αγορά του Γεντβάι. Στο Λεβερκούζεν παρέμεινε για μια πενταετία σερί, προτού δοθεί δανεικός το 2019 στην Άουγκσμπουργκ. Παίζοντας βασικός σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, η Λεβερκούζεν αποφάσισε να του δώσει ακόμα μία σεζόν, την τελευταία του στον γερμανικό σύλλογο. Εν τέλει το 2021 η Λοκομοτίβ Μόσχας τον αγόρασε και έτσι ο Γεντβάι συνέχισε την καριέρα του στη Ρωσία. Εκεί έπαιξε για μιάμιση σεζόν, προτού ζητήσει να φύγει το χειμώνα του 2023, λόγω του αποκλεισμού των ρωσικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δόθηκε δανεικός στην Αλ Αΐν όπου αγωνίστηκε έως τον περασμένο Μάιο.

Ο Γεντβάι μετράει 26 συμμετοχές στην εθνική Κροατίας. Καλωσορίζουμε τον Τιν στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!».