Τι ισχύει με τον Αλεξανδρόπουλο και το ποσοστό μεταπώλησης στον Παναθηναϊκό

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

i

Intime

Τι ισχύει με τον Αλεξανδρόπουλο και το ποσοστό μεταπώλησης στον Παναθηναϊκό

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:20 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:21 - 15.07.2023

Η ΑΕΚ έχει σημείο επαφής με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και το Sportal εξηγεί τι ισχύει με το ποσοστό μεταπώλησης που είχε διατηρήσει ο Παναθηναϊκός, όταν πούλησε τον διεθνή αμυντικό χαφ.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος δεν συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό του Ρούμπεν Αμορίμ και δύσκολα θα μείνει στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» μετά το καλοκαίρι. Όπως έγραψε ο Κώστας Τσίλης στο ρεπορτάζ του, η ΑΕΚ παρακολουθεί τον διεθνή αμυντικό μέσο και έχει προσεγγίσει τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, διερευνώντας τα περιθώρια για συμφωνία.

Μία από τις απορίες γύρω από την υπόθεση, είναι τι ισχύει με το ποσοστό μεταπώλησης που είχε διατηρήσει ο Παναθηναϊκός, όταν πούλησε τον Αλεξανδρόπουλο τον Αύγουστο του 2021.

window.setTimeout(function () { let scriptCss = document.createElement('link'); scriptCss.href = 'https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566'; scriptCss.rel = 'stylesheet'; scriptCss.type = 'text/css'; document.body.appendChild(scriptCss); let scriptTag = document.createElement('script'); scriptTag.src = 'https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js'; scriptTag.defer = true; scriptTag.onload = function () { let widgetLoaderConfig = { CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com', ODD_CLIENT: 'default', APP_LINK: 'desktop', API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/', API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e', LANG: 'el', REQUEST_INTERVAL: 30, ENABLE_BET_SLIP: false, AUTHOR: false, THEME: "light", TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr", LINK_OPTIONS_V2: { 'player': {'url': '/player/{playerId}'}, 'team': {'url': '/team/{teamId}'}, 'tournament': {'url': '/tournament/{tournamentId}'}, 'match': { 'url': '/match/{matchId}', 'sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'} }, 'configuration': { 'newWindow': false }, 'standings_tournament': {'url': '/rezultati/takmicenje/{standingsId}/tabela'} } }; window.setTimeout(function () { new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig); }, 200); }; document.head.appendChild(scriptTag); }, 0);

Τότε, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πλήρωσε 4 εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα του 22χρονου μέσου. Με το deal να προβλέπει πως το 25% από μελλοντική πώληση του Αλεξανδρόπουλου, θα καταλήξει επίσης στο ταμείο του Τριφυλλιού.

Υπό μία προϋπόθεση. Ποια είναι αυτή; Το 25% ισχύει για ποσά μεγαλύτερα των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Του αντιτίμου που είχαν καταβάλλει τα «λιοντάρια» για την αγορά του Αλεξανδρόπουλου.

Εάν η Σπόρτινγκ εισπράξει λιγότερα χρήματα για τον Αλεξανδρόπουλο, δεν υποχρεούται να δώσει το παραμικρό στον Παναθηναϊκό. Άρα, θεωρητικά, εάν η ΑΕΚ αγοράσει τον διεθνή αμυντικό χαφ με 3,9 εκατομμύρια ευρώ, ούτε σεντ δεν θα δοθεί στο Τριφύλλι.

Αντικειμενικά, με τον Αλεξανδρόπουλο να έχει ελάχιστες συμμετοχές πέρυσι σε επίπεδο ανδρών και χωρίς να υπολογίζεται φέτος, δύσκολα κάποια ομάδα θα προσφέρει περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταγραφή του.