Παναθηναϊκός: Ο Γερεμέγεφ που έρχεται και το «9» που φεύγει
i

O Αλεξάντερ Γιερεμέγιεφ / © Hacken FC

Παναθηναϊκός: Ο Γερεμέγεφ που έρχεται και το «9» που φεύγει

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:29 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 14:33 - 19.01.2023

Ο Σουηδός επιθετικός της Χάκεν, Αλεξάντερ Γερεμέγεφ που είναι έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό, δέχεται τον δανεισμό στον Λεβαδειακό για συγκεκριμένο λόγο.

Από αλλού το περίμεναν και απ’ αλλού ήρθε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση του ρόστερ. Εξτρέμ και μεσοεπιθετικό ανέμεναν, ένας κλασικός «φουνταριστός» θα ταξιδέψει για την Αθήνα στις επόμενες ώρες για να υπογράψει..

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για πολυετές συμβόλαιο (γράφει η Aftonbladet) και η Χάκεν, με την οποία δεσμεύεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023, θα εισπράξει το buy out των 300.000 ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ο μόνος ο οποίος ενδιαφέρθηκε για τον Σουηδό επιθετικό. Η Χάμαρμπι, εκ των κορυφαίων clubs της Σουηδίας, προσέγγισε τον ποδοσφαιριστή και προσπάθησε να τον πείσει.

Μία μέρα πριν δημοσιοποιηθεί η διαφαινόμενη συμφωνία του Γερεμέγεφ με τον Παναθηναϊκό, ο 29χρονος επιθετικός ρωτήθηκε για τη Χάμαρμπι. Αρνήθηκε να αποκαλύψει κάτι συγκεκριμένο, όμως άφησε να εννοηθεί πως η μεταγραφή του είναι θέμα χρόνου.

«Έχω ενημερώσει τους μάνατζερ μου για την επιθυμία μου, τις φιλοδοξίες μου και τις ανάγκες της οικογένειας μου. Οπότε, εκείνοι χειρίζονται τις υποθέσεις μου» ανέφερε αρχικά ο Γιερεμέγιεφ.

Έπειτα, ο Σουηδός άσος έριξε... το υπονοούμενο: «Καταλαβαίνω ότι όλοι θα περιμένουν από μένα να σχολιάζω ότι ακούγεται, αλλά δεν θα το πράξω. Θα δούμε. Όλοι θα μάθετε σύντομα τα νεότερα».

Κάτι ξέρει ο Γερεμέγεφ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γερεμέγεφ θα υπογράψει με τον Παναθηναϊκό, αλλά σε πρώτη φάση θα ενταχθεί στον Λεβαδειακό. Εξαιτίας της παρουσίας του Άντραζ Σπόραρ και του Φώτη Ιωαννίδη, ο 29χρονος επιθετικός δεν θα έχει χώρο στο ροτέισον του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οπότε, το... βάπτισμα του πυρός στη Super League, o Γιερεμέγιεφ θα το πάρει στη Λιβαδειά.

Πάντως, το ρεπορτάζ από τη Σουηδία που αποκάλυψε την υπόθεση, αναφέρει εμμέσως πως ο Γερεμέγεφ ξέρει ότι το καλοκαίρι, ένας εκ των Σπόραρ ή Ιωαννίδη θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Συνεπώς, ο Σουηδός θα εγκατασταθεί μόνιμα στο «Γεώργιος Καλαφάτης», με μικρότερο ανταγωνισμό για την καθιέρωση του στην ενδεκάδα.

Αυτή η προϋπόθεση φαντάζει λογική για να δικαιολογήσει την απόφαση του Γερεμέγεφ να αποδεχτεί τον προσωρινό δανεισμό του στον Λεβαδειακό. Αλλιώς, ο πρώτος σκόρερ του σουηδικού πρωταθλήματος, δεν θα είχε λόγο να συναινέσει στη μεταγραφή του στον ουραγό της Super League…