Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς βλέπει μέχρι και… τρεις στόπερ στην Τούμπα
i

Ιβάν Γιοβάνοβιτς / Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς βλέπει μέχρι και… τρεις στόπερ στην Τούμπα

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:16 - 18.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:27 - 18.01.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει δείξει το παραμικρό για τα πλάνα που σχεδιάζει για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ.

Το πιο απρόβλεπτο παιχνίδι της σεζόν αναμένεται το σημερινό στην Τούμπα, τουλάχιστον σε ότι αφορά την τακτική του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η αποστολή του Παναθηναϊκού μετέβη από τα Ιωάννινα απ’ ευθείας στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησε μόλις ένα χαλάρωμα την Τρίτη.

Αυτό σημαίνει, πως ο Σέρβος δεν δοκίμασε το παραμικρό εν όψει του ματς με τον ΠΑΟΚ. Άρα, οι σκέψεις του Ιβάν για την ενδεκάδα και το σύστημα που θα επιλέξει, διαφυλάσσονται σαν… κρατικό μυστικό μεταξύ του προπονητή και των συνεργατών του.

Το πρώτο δεδομένο είναι πως ο Γιοβάνοβιτς προσεγγίζει σαν μία ενιαία ενότητα τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Επιπλέον, άλλη αντιμετώπιση θέλουν οι δύο προημιτελικοί του Κυπέλλου και διαφορετική ο αγώνας για το πρωτάθλημα.

Θεωρητικά, απόψε στην Τούμπα παρέχεται η δυνατότητα για μία πιο συντηρητική προσέγγιση, αφού υπάρχει η ρεβάνς του «Απόστολος Νικολαΐδης». Ωστόσο, μόνο ο Γιοβάνοβιτς και το επιτελείο του γνωρίζουν το σχέδιο που ετοιμάζεται στο Τριφύλλι. Γιατί ακόμα και το σενάριο της χρησιμοποίησης των τριών κεντρικών αμυντικών, έχει τεθεί επί τάπητος.

Το δεδομένο είναι πως Τσέριν δεν έπαιξε στους Ζωσιμάδες και είναι ξεκούραστος, ο Κουρμπέλης την Κυριακή θα εκτίσει ποινή λόγω κίτρινων καρτών, ενώ ο Κλάινχαϊσλερ δύσκολα θα βοηθήσει σε αυτή την τριάδα. Ο Μάγκνουσον παρέμεινε στην Αθήνα και θα δοκιμάσει την Παρασκευή να προπονηθεί, ενώ στο Κύπελλο θα υπερασπιστεί την εστία ο Λοντίγκιν.

Κατά τ’ άλλα, οποιαδήποτε πρόβλεψη κρίνεται παρακινδυνευμένη. Βέβαια, οι Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Μπερνάρ, Παλάσιος αναμένεται να παίξουν βασικοί και οι υπόλοιπες θέσεις θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις του Γιοβάνοβιτς.