Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς έχει δεδομένα και ερωτηματικά για την ενδεκάδα με Ολυμπιακό

Σπόραρ, Ιωαννίδης, Γιοβάνοβιτς, Χουάνκαρ

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς έχει δεδομένα και ερωτηματικά για την ενδεκάδα με Ολυμπιακό

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:43 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:48 - 19.10.2023

Τρεις ημέρες πριν το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς οριστικοποιεί τα πλάνα του για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ποιοι θεωρούνται σίγουροι και ποιες θέσεις διεκδικούνται εν όψει του Ολυμπιακού.

Με τους πέντε ξένους διεθνείς του Παναθηναϊκού να τίθενται σήμερα (19/10) στη διάθεση του, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να οριστικοποιήσει τα πλάνα του για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οι Σπόραρ και Τσέριν ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα αποθεραπείας, επειδή είχαν επιβαρυνθεί περισσότερο. Από την άλλη, οι Τζούρισιτς, Μλαντένοβιτς και Βέρμπιτς οι οποίοι έπαιξαν λιγότερο με τις Εθνικές τους, πήραν μέρος στην προπόνηση.

Ωστόσο, άπαντες θα προπονηθούν κανονικά την Παρασκευή. Διότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να λάβει τις τελικές αποφάσεις του για το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, δοκιμάζοντας κάποια πράγματα στις τρεις μέρες που απομένουν.

Με τα τωρινά δεδομένα, ο Γιοβάνοβιτς έχει διάφορες σκέψεις για τη μεσαία γραμμή και τα άκρα της επίθεσης. Στον αντίποδα, οι επιλογές έχουν αποκρυσταλλωθεί για τα μετόπισθεν και για τον «φουνταριστό».

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Ο Χαζίζα περιμένει εξηγήσεις από τον Σάμπα – «Στη Μακάμπι Χάιφα έχουμε όλα τα δόγματα»
EUROPA LEAGUE

20:57 - 19.10.2023

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Ο Χαζίζα περιμένει εξηγήσεις από τον Σάμπα – «Στη Μακάμπι Χάιφα έχουμε όλα τα δόγματα»

Ο Ντολέβ Χαζίζα κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα έγιναν με τον συμπαίκτη του Ντία Σάμπα. Περιμένει εξηγήσεις και τόνισε ότι στη Μακάμπι Χάιφα η ειρήνη είναι το μοναδικό ζητούμενο.

Ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, οι Γεντβάι και Σένκεφελντ θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας, ο Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο. Ο Βαγιαννίδης δεν έχει ρυθμό και αυτό φάνηκε με τον Ατρόμητο, ενώ ο Μλαντένοβιτς παρουσιάζει αδυναμίες στον ανασταλτικό τομέα.

Στον «άξονα», ο Αράο θα είναι ο αμυντικός χαφ, έχοντας εδραιωθεί με τις πολύ καλές εμφανίσεις του. Ο ξεκούραστος Βιλένα μοιάζει να έχει το αβαντάζ στο σχέδιο του Γιοβάνοβιτς, σε σύγκριση με τον καταπονημένο Τσέριν. Τέλος, ο Μπερνάρ προορίζεται για τον ρόλο του επιτελικού μέσου.

Στα «φτερά», ο Παλάσιος θα είναι ο δεξιός εξτρέμ, ενώ οι Βέρμπιτς και Μαντσίνι διεκδικούν τη θέση του αριστερού εξτρέμ. Ο Ιωαννίδης αναμένεται να αρχίσει βασικός, παρά το φορμάρισμα του Σπόραρ με τη Σλοβενία. O Έλληνας στράικερ οργίασε στο ματς της Ελλάδας με την Ολλανδία και εξέθεσε τους φημισμένους αμυντικούς Ακέ και Φαν Ντάικ, οπότε θα πάρει το χρίσμα με τον Ολυμπιακό.

Το σενάριο της μετατόπισης του Μπερνάρ στο αριστερό άκρο της επίθεσης και της χρησιμοποίησης του Τζούρισιτς στο «10» (ή με την παραλλαγή του δεύτερου box-to-box με Βιλένα και Τσέριν ταυτόχρονα), δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Επειδή δοκιμάστηκε επί του πεδίου και δεν λειτούργησε τόσο αποτελεσματικά.

Ασφαλώς, ο Γιοβάνοβιτς έχει στο μυαλό του και το ματς της Πέμπτης με τη Ρεν, για την 3η αγωνιστική του Europa League. Εκεί λόγω της λίστας της UEFA, έχει πιο περιορισμένες λύσεις και θα αναγκαστεί να κλείσει το ροτέισον.