Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Ο Χαζίζα περιμένει εξηγήσεις από τον Σάμπα – «Στη Μακάμπι Χάιφα έχουμε όλα τα δόγματα»
i

©intime

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Ο Χαζίζα περιμένει εξηγήσεις από τον Σάμπα – «Στη Μακάμπι Χάιφα έχουμε όλα τα δόγματα»

Γιώργος Σακελλαρίου 20:57 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:59 - 19.10.2023

Ο Ντολέβ Χαζίζα κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα έγιναν με τον συμπαίκτη του Ντία Σάμπα. Περιμένει εξηγήσεις και τόνισε ότι στη Μακάμπι Χάιφα η ειρήνη είναι το μοναδικό ζητούμενο.

Ο Ντολέβ Χαζίζα, ένας από τους πλέον ποιοτικούς παίκτες της Μακάμπι Χάιφα, κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα γίνονται στο Ισραήλ.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός της αντιπάλου του Παναθηναϊκού, το περασμένο καλοκαίρι γράφτηκε στο Ισραήλ ότι απασχολεί το «τριφύλλι», αλλά δεν υπήρχε θέμα. Ο ίδιος δεν έπαιξε στο ματς με το «τριφύλλι», λόγω τραυματισμού και το τελευταίο διάστημα έχει κινητοποιηθεί, ώστε να προσφέρει βοήθεια στους στρατιώτες, σε οικογένειες θυμάτων, τραυματίες στα νοσοκομεία και φυσικά σε πρόσφυγες που απομακρύνθηκαν από τη λωρίδα της Γάζας.

Ο Χαζίζα έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα «One» κι αναφέρθηκε και στον Ντία Σάμπα. Ο συμπαίκτης του, που είναι διεθνής Ισραηλινός, αλλά μουσουλμάνος κι Άραβας στην καταγωγή, δεν καταδίκασε την επίθεση της Χαμάς, η σύζυγός του μίλησε για τον θάνατο αμάχων στην Παλαιστίνη και αυτό εξόργισε τους οπαδούς της Μακάμπι Χάιφα. Αναλυτικά όσα είπε ο Χαζίζα:

«Όλοι έχουν τον ρόλο τους αυτές τις μέρες του πολέμου. Έστω μία σταγόνα ευτυχίας να δώσουμε, τότε είμαστε ικανοποιημένοι. Συγκινήθηκα βαθιά από μια επίσκεψη σε έναν στρατιώτη που νοσηλεύτηκε στο Belinson, ο οποίος ήρθε σε σύγκρουση με τους τρομοκράτες.

Φτάσαμε στο νοσοκομείο και μας είπαν ότι ήταν η πρώτη φορά που σηκώθηκε από το κρεβάτι επειδή έχασε το πόδι του. Είναι κάτι που σε ανατριχιάζει και μετά ακούς την ιστορία του στρατιώτη, ο οποίος λέει ότι έκανε τα πάντα μαζί με άλλους τέσσερις στρατιώτες για να φυλάξει ένα από τα κιμπούτς. Πυροβόλησαν τους τρομοκράτες, ο ίδιος κατάφερε να σκοτώσει δύο τρομοκράτες, αλλά ο δεύτερος προτού σκοτωθεί, έριξε πολλούς πυροβολισμούς που τον χτύπησαν στο πόδι και στον ώμο. Δυστυχώς για εκείνον, χρειάστηκε 6-7 ώρες να νοσηλευτεί, οπότε δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να του ακρωτηριάσουν το πόδι. Παρόλα αυτά σου λέει ότι θα το έκανε άλλες 100 φορές για να προστατέψει τους ανθρώπους που ήταν στον οικισμό. Είναι ένα 20χρονο αγόρι που λέει ότι αν έπρεπε θα το έκανε ξανά. Τον ακούς και το μόνο που θέλεις είναι να τον αγκαλιάσεις και να τον κάνεις χαρούμενο. Αυτός ο ήρωας στρατιώτης είναι πραγματικά χαρούμενος με την επίσκεψη και με το γεγονός ότι του έφερα μια φανέλα».

Σ’ ερώτηση για τον Σάμπα, ο Χαζίζα σχολίασε: «Προσωπικά, μου αρέσει πολύ ο Ντία και είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Υπάρχουν αρκετοί εξτρεμιστές. Μερικές φορές αποφεύγουν να καταδικάσουν και νομίζω ότι αυτό είναι λάθος, γιατί καταδικάζεις μια τρομοκρατική οργάνωση που σκότωσε αθώους ανθρώπους. Υπάρχουν άνθρωποι στον σύλλογο με επικεφαλής τον Σαχάρ που θα ξέρουν πώς να του μιλήσουν. Ο Ντία θα εξηγήσει την πλευρά του, θα πουν τη δική τους. Ξέρω ότι οι οπαδοί είναι θυμωμένοι, μίλησα με τον Ντία μετά το χάος γύρω του και του είπα ότι πρέπει να δώσει μια εξήγηση για το θέμα.

Ελπίζω ότι θα το κάνει και θα ενεργήσει. Αν όχι, είναι δική του απόφαση και θα αποφύγω να επέμβω άλλο. Είδα τα σχόλια εναντίον του κι αυτά πρέπει να μείνουν έξω από την ομάδα. Υπάρχουν άνθρωποι στο κλαμπ με επικεφαλής τον Σαχάρ που ξέρουν πώς να μιλήσουν στον Σάμπα. Η Μακάμπι Χάιφα πάντα πρεσβεύει την ειρήνη, είναι ένας σύλλογος που αποτελείται από όλα τα δόγματα, υπάρχουν τα πάντα εδώ. Είναι ένας σύλλογος που πρεσβεύει την αγάπη.

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Σύζυγος παίκτη της Μακάμπι Χάιφα επέκρινε την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα (pic)
EUROPA LEAGUE

19:43 - 17.10.2023

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Σύζυγος παίκτη της Μακάμπι Χάιφα επέκρινε την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα (pic)

Η Νερμπίν Σαμπά προκάλεσε... εμφύλιο στη Μακάμπι Χάιφα με την ανάρτηση της για τον βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας και έφερε στο επίκεντρο της κριτικής τον άντρα της, Ντία Σαμπά!

Έχουμε πολλούς οπαδούς Άραβες. Ο Σαχάρ έχει περάσει αρκετά στη ζωή του και είναι αρκετά έξυπνος, αξιοπρεπής και ξέρει τι είναι καλύτερο για τον σύλλογο και την ομάδα, θα χειριστεί το θέμα με τον δικό του τρόπο. Είμαστε όλοι Ισραηλινοί, όποιος δεν θεωρεί τον εαυτό του Ισραηλινό και δεν είναι περήφανος, το πρόβλημα είναι σε αυτόν, όχι σε εμάς. Δεν πολεμάμε ενάντια στους αθώους στη Γάζα. Δυστυχώς, η Χαμάς χρησιμοποιεί και κρύβεται πίσω από αυτούς τους αθώους».