Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Η πρώτη απόσυρση της Μακάμπι Χάιφα από την Ευρώπη - Κλείνει μίνι προετοιμασία στην Ισπανία

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Η πρώτη απόσυρση της Μακάμπι Χάιφα από την Ευρώπη - Κλείνει μίνι προετοιμασία στην Ισπανία

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:17 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 17.10.2023

Η Μακάμπι Χάιφα ανακοίνωσε πως η ομάδα Κ19 δεν πάρει μέρος στο Youth League, ενώ εν αναμονή της απάντησης της UEFA για την αναβολή του ματς με τη Βιγιαρεάλ, οι παίκτες θα συγκεντρωθούν το Σαββατοκύριακο στην Ισπανία για προπονήσεις.

Η Μακάμπι Χάιφα υπέβαλλε αίτημα στην UEFA για την αναβολή του παιχνιδιού με τη Βιγιαρεάλ, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στο «Κεράμικα». Λόγω της εμπόλεμης κατάσταση μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι Ισραηλινοί ζήτησαν να αναβληθεί το ματς.

Η απόφαση της UEFA αναμένεται άμεσα, αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Ωστόσο, στη Μακάμπι σχεδιάζουν βασισμένοι στο αρνητικό σενάριο, πως η αναμέτρηση για τον όμιλο του Europa League θα διεξαχθεί κανονικά.

Ο προγραμματισμός των «πράσινων» είναι πως η ομάδα θα μεταβεί από το Σαββατοκύριακο στην Ισπανία, για μία μικρή προετοιμασία. Διότι η Μακάμπι έχει πάψει να λειτουργεί ως ποδοσφαιρικός οργανισμός από την επόμενη του 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο «Sammy Ofer».

Οι ξένοι παίκτες, καθώς και οι Λιορ Ραφαέλοβ και Αλί Μοχάμεντ οι οποίοι έχουν διπλή υπηκοότητα, έχουν φύγει από το Ισραήλ μετά την επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας. Οι ντόπιοι παίκτες προπονούνται μόλις από το προηγούμενο Σάββατο, σε γκρουπ των πέντε και με πρόγραμμα συντήρησης.

Οπότε, το ποδοσφαιρικό τμήμα της Μακάμπι θα συγκεντρωθεί στην Ισπανία για 4-5 προπονήσεις και μετά θα αντιμετωπίσουν τη Βιγιαρεάλ στο «Κεράμικα». Είναι προφανές πως θα πρόκειται για διακωμώδηση του αθλήματος και τίποτα περισσότερο.

Από τη διοίκηση της Μακάμπι έλεγαν σε Ισραηλινούς δημοσιογράφους ότι «ευχόμαστε να αντιληφθεί η UEFA τι μας συμβαίνει. Είναι δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, είμαστε απασχολημένοι με κηδείες, διανομή βοήθειας και επισκέψεις σε τραυματίες».

Με δύο στόπερ έμεινε ο Γιοβάνοβιτς - Εκτός για έναν μήνα και ο Πάλμερ - Μπράουν
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:08 - 15.10.2023

Με δύο στόπερ έμεινε ο Γιοβάνοβιτς - Εκτός για έναν μήνα και ο Πάλμερ - Μπράουν

Νέο πρόβλημα στην άμυνα για τον Παναθηναϊκό. Με προστατευτική μπότα ο Πάλμερ - Μπράουν λόγω του οστικού οιδήματος, θα μείνει εκτός για τουλάχιστον έναν μήνα. Γεντβάι και Σένκεφελντ οι μοναδικοί διαθέσιμοι στόπερ πλέον.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Μακάμπι, Ιτζίκ Οβάντια ανακοίνωσε πως η ομάδα Κ19 δεν θα πάρει μέρος στο Youth League. Με τον Ισραηλινό παράγοντα να προσθέτει πως νεαροί παίκτες έχουν παρουσιαστεί στο στρατό και ετοιμάζονται για τη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας!

Ο επιθετικός της Μακάμπι Χάιφα Ντολέβ Χαζίζα δήλωσε στην ιστσελίδα «sport1» ότι έχει χάσει τον ύπνο του: «Είναι απίστευτο αυτό που μας συνέβη, αυτό που ζούμε. Είμαι 28 ετών και ποτέ δεν έχω βιώσει κάτι παρόμοιο. Έχω σταματήσει να βλέπω βίντεο από τις επιθέσεις της Χαμάς, έχω ζητήσει να μην μου στέλνουν άλλο. Δεν μπορώ να κοιμηθώ, δεν είχα κοιμηθεί για μία εβδομάδα μετά την επίθεση. Ακούμε ειδήσεις και διαρκώς ανησυχούμε για τους ανθρώπους μας».