Η πρώτη τοποθέτηση της πλευράς Χάρη Δούκα για το γήπεδο στον Βοτανικό - H ξεκάθαρη πρόθεση, το ζητούμενο και τα σύνοδα έργα

Η τελική μακέτα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

i

Intime

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Η πρώτη τοποθέτηση της πλευράς Χάρη Δούκα για το γήπεδο στον Βοτανικό - H ξεκάθαρη πρόθεση, το ζητούμενο και τα σύνοδα έργα

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:01 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:08 - 16.10.2023

Συνεργάτες του νέου Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ξεκαθαρίζουν στο Sportal τις προθέσεις τους για την Διπλή Ανάπλαση και την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Η εκλογή του Χάρη Δούκα στη Δημαρχία της Αθήνας εξέπληξε τους πάντες. Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων ανέτρεψε μία διαφορά 30 ποσοστιαίων μονάδων που είχε αποκτήσει ο Κώστας Μπακογιάννης και ανεξαρτήτως των παραμέτρων που συνετέλεσαν στην ανατροπή, η ουσία είναι πως το Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά έχει νέο ένοικο.

Η οικογένεια του Παναθηναϊκού αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις του Χάρη Δούκα, αφού η Διπλή Ανάπλαση τελεί υπό πλήρη εξέλιξη. Ο Δήμος είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, οπότε είναι αναγκαίο και απαραίτητο, ο νέος Δήμαρχος να ασχοληθεί με το πρότζεκτ με την ίδια θέρμη που διακατείχε τον Κώστα Μπακογιάννη.

Η μόνη επίσημη τοποθέτηση του Χάρη Δούκα για τη Διπλή Ανάπλαση και την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού, εντοπίζεται σε μία πρόσφατη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Βεβαίως να γίνει και το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά να γίνει με βιοκλιματικό τρόπο, με μικρό ανθρακικό αποτύπωμα, όπως σχεδιάζουν όλες οι πόλεις, γήπεδα και κτιριακές υποδομές το 2023» είχε δηλώσει ο Χάρης Δούκας.

Μία τοποθέτηση που δεν εκφράζει αντίρρηση στην κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και απλώς ενσωματώνει μία μικρή διαφοροποίηση, φυσιολογική για έναν πολιτικό που προέρχεται από άλλο κόμμα, κόντρα σε ένα εμβληματικό σχέδιο ενός αντιπάλου του.

Στον αντίποδα, ο Χάρης Δούκας είναι πια ο Δήμαρχος και έχουν σημασία τα λόγια και οι πράξεις του από εδώ και πέρα. Κατά κάποιο τρόπο, οι προεκλογικές υποσχέσεις και ενστάσεις παραγράφονται. Οπότε, στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό περιμένουν τις πρώτες ενέργειες του νέου Δημάρχου.

Είναι δύσκολο να υπάρξουν επικοινωνίες εντός της ημέρας, αφού το επιτελείο του Χάρη Δούκα οργανώνεται και προέχει η μεταβίβαση της εξουσίας από την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη. Σε δεύτερο χρόνο, η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης θα έχουν επαφές με τη νέα δημοτική αρχή.

Η Διπλή Ανάπλαση έχει συμβασιοποιηθεί και δεν υφίσταται λόγος να προκύψει οποιοδήποτε εμπόδιο. Βέβαια, το ζητούμενο είναι ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν οι προκάτοχοι τους, ώστε να μην επιβραδυνθεί ο ρυθμός υλοποίησης των εργασιών. Στο γραφειοκρατικό σκέλος και στο τεχνικό κομμάτι.

Ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου γηπέδου έχει πάρει τον δρόμο της και δεν επηρεάζεται εύκολα. Η μεγαλύτερη ανησυχία σχετίζεται με τα σύνοδα έργα, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει σφιχτά χρονοδιαγράμματα, τα οποία πρέπει να τηρηθούν με ευλάβεια.

Τι λένε οι συνεργάτες του Χάρη Δούκα

Ο Χάρης Δούκας Facebook / Χάρης Δούκας

To Sportal επικοινώνησε με συνεργάτες του Χάρη Δούκα, προκειμένου να λάβει μία πρώτη απάντηση στα ερωτήματα και στις ανησυχίες που έχουν προκύψει. Από την ομάδα του νέου Δημάρχου της Αθήνας, προσπάθησαν να καθησυχάσουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να αποσαφηνίσουν τις προθέρσεις του κυρίου Δούκα.

Αυτό που κατέστη σαφές στο Sportal.gr, είναι πως ο Χάρης Δούκας τάσσεται υπέρ της υλοποίησης της Διπλής Ανάπλασης και της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Σε ότι τον αφορά, δεν σκοπεύει να παρεμποδίσει την υλοποίηση του έργου και θα συνεχίσει με ταχείς ρυθμούς την εφαρμογή των συμφωνιών.

Μπακογιάννης για Βοτανικό: «Μην πάθουμε... ΑΕΚ - Στόχος να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2026»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:44 - 28.09.2023

Μπακογιάννης για Βοτανικό: «Μην πάθουμε... ΑΕΚ - Στόχος να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2026»

Σε μεγάλη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρθηκε και στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, τονίζοντας τον στόχο που υπάρχει για ολοκλήρωση του έργου μέχρι το 2026.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο κύριος Δούκας κρίνει αναγκαία τη δημιουργία του πάρκου των 200 στρεμμάτων στον Ελαιώνα και είναι βούληση του να προχωρήσει. Οι εργασίες στο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα συνεχιστούν και εκεί έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, οπότε δεν χρειάζεται άλλη παρέμβαση.

Για την αποπεράτωση του αθλητικού κέντρου του Ερασιτέχνη και τις σύνοδες παρεμβάσεις στην περιοχή, η πρόθεση του Χάρη Δούκα είναι να ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Το επιτελείο του νέου Δημάρχου αντιλαμβάνεται ότι ειδικά όπου εμπλέκεται το Τάμειο Ανάκαμψης, επιβάλλεται να μην χαθεί χρόνος και θα ανταποκριθεί στις προθεσμίες.