Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Σύζυγος παίκτη της Μακάμπι Χάιφα επέκρινε την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα (pic)

Ο Ντία Σαμπά και η σύζυγος του, Νερμπίν

i

Instagram

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Σύζυγος παίκτη της Μακάμπι Χάιφα επέκρινε την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα (pic)

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:43 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:44 - 17.10.2023

Η Νερμπίν Σαμπά προκάλεσε... εμφύλιο στη Μακάμπι Χάιφα με την ανάρτηση της για τον βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας και έφερε στο επίκεντρο της κριτικής τον άντρα της, Ντία Σαμπά!

Ο Ντία Σαμπά έχει συνηθίσει να είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας με την απόδοση, τα γκολ και τις ασίστ του με τη φανέλα της Μακάμπι Χάιφα. Σήμερα, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Europa League, μονοπώλησε την επικαιρότητα για άλλον λόγο και υπαίτια ήταν η σύζυγος του…

Ο Σαμπά είναι Ισραηλινός, όμως προέρχεται από μουσουλμάνους Άραβες γονείς που είχαν την υπηκοότητα του Ισραήλ. Ο τόπος γέννησης του Σαμπά είναι η πόλη Ματζντ Αλ-Κρουμ, όπου το αραβικό στοιχείο αποτελεί την πλειονότητα των κατοίκων.

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Η πρώτη απόσυρση της Μακάμπι Χάιφα από την Ευρώπη - Κλείνει μίνι προετοιμασία στην Ισπανία
EUROPA LEAGUE

11:17 - 17.10.2023

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Η πρώτη απόσυρση της Μακάμπι Χάιφα από την Ευρώπη - Κλείνει μίνι προετοιμασία στην Ισπανία

Η Μακάμπι Χάιφα ανακοίνωσε πως η ομάδα Κ19 δεν πάρει μέρος στο Youth League, ενώ εν αναμονή της απάντησης της UEFA για την αναβολή του ματς με τη Βιγιαρεάλ, οι παίκτες θα συγκεντρωθούν το Σαββατοκύριακο στην Ισπανία για προπονήσεις.

Από μόνη της η καταγωγή λειτουργεί σαν απόδειξη ενοχής για τον Σαμπά αυτές τις μέρες, διότι επικρατεί έξαρση εθνικισμού στο Ισραήλ. Επιπλέον, ο Σαμπά έχει αποφύγει τις αναρτήσεις για τη σύγκρουση του ισραηλινού στρατού με τη Χαμάς και επίσης δέχεται επικρίσεις.

Ωστόσο, η σύζυγος του Σαμπά προέβη σήμερα σε μία αδιανόητη κίνηση για τους Ισραηλινούς: επέκρινε εμμέσως τον βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας!

Η Νερμπίν Σαμπά με ένα Insta-story, έγραψε ότι υπάρχουν παιδιά Παλαιστινίων, που σκοτώνονται από τα στρατιωτικά χτυπήματα του στρατού στη Γάζα και τα εξίσωσε με τα παιδιά των Ισραηλινών, που σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική επιχείρηση της Χαμάς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτηση της Νερμίν Σαμπά προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Η οργή εναντίον της συζύγου του άσου της Μακάμπι ήταν τόσο σφοδρή, ώστε αναγκάστηκε να «κατεβάσει» την ανάρτηση και να αναρτήσει διευκρίνιση με την οποία καταδικάζει την τρομοκρατία της Χαμάς και δεν είχε πρόθεση να στραφεί κατά της ισραηλινής απάντησης… Αλλά η ζημιά δεν επανορθωνόταν πλέον…

Το Insta-story της Νερμπίν Σαμπά

Φυσικά, ο Ντία Σαμπά δεν γλύτωσε από τις διαδικτυακές επιθέσεις. Παλαίμαχοι της Μακάμπι ζήτησαν από τη διοίκηση να διακόψει το συμβόλαιο του και να μην του επιτρέψουν να αγωνιστεί ξανά στο «Sammy Ofer».

Από τη διοίκηση των «πράσινων» επέλεξαν να μην επιβάλλουν ποινές άμεσα, με διοικητικό στέλεχος να τονίζει πως «θα ήταν προτιμότερο να μην αποφασίσουμε εν θερμώ σε ένα τόσο τεταμένο τάιμινγκ, όταν καθημερινά πάμε σε κηδείες και επισκεπτόμαστε τραυματίες. Απαιτείται ψυχραιμία. Μερικές φορές, είναι καλύτερο να ξέρεις πότε πρέπει να σιωπάς, παρά να μιλάς αφρόνως».