Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς περιορίζει το ροτέισον κόντρα στην Κηφισιά

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς περιορίζει το ροτέισον κόντρα στην Κηφισιά

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:24 - 12.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 12.11.2023

Ο Παναθηναϊκός θέλει να διατηρήσει το +4 από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στη βαθμολογία και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να μην αλλάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι με την Κηφισιά στην Καισαριανή.

Ότι και να συμβεί απόψε το βράδυ τστην 11η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει πρωτοπόρος στη βαθμολογία, αφού προηγείται με τέσσερις βαθμούς των δεύτερων Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Ωστόσο, το ζητούμενο για το Τριφύλλι είναι να διατηρήσει αμετάβλητη τη διαφορά, και όχι να επιτρέψει τη μείωση της.

Αυτή η συνθήκη περνάει από το «Μιχάλης Κρητικόπουλος» της Καισαριανής, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η Κηφισιά. Είναι η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων, διότι η σημερινή αντίπαλος του Παναθηναϊκού ενσαρκώνει στην κυριολεξία τον ορό της νεοφώτιστης.

Επειδή το Ζηρίνειο Στάδιο δεν πληροί τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Super League, η Κηφισιά έχει αναγκαστεί να μετακομίσει από το φυσικό της χώρο, στα Βόρεια Προάστια και χρησιμοποιεί την πάλαι ποτέ έδρα του Εθνικού Αστέρα.

Θεωρητικά, το αποψινό (21:30) είναι από τα ματς που οι «πράσινοι» πρέπει να νικήσουν πάση θυσία, εφόσον θέλουν να στεφθούν πρωταθλητές. Ωστόσο δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι πριν από την σέντρα του…

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να προβεί σε περιορισμένο rotation, διότι ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος για τα προκριματικά του Εuro 2024. Όπως εξηγήσαμε, ο Γιούρι Λοντίγκιν θα υπερασπιστεί την εστία και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα μείνει στον πάγκο, για λόγους που δεν σχετίζονται με το λάθος του Ιταλού τερματοφύλακα στην ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ρεν την περασμένη Πέμπτη.

Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Σένκεφελντ και Γεντβάι, ο Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο αντί του Βαγιαννίδη και ο Μλαντένοβιτς θα καλύψει το αριστερό άκρο.

Στη μεσαία γραμμή, ο Ρουμπέν θα είναι ο αμυντικός χαφ και θα τον πλαισιώσουν οι Τσέριν και Τζούρισιτς. Με τον Μπέρναρ να διεκδικεί τον ρόλο του Σέρβου επιτελικού μέσου.

Στα «φτερά» της επίθεσης, προβάδισμα για να παίξουν δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, έχουν οι Μανσίνι και Βέρμπιτς. Φουνταριστός αναμένεται να αρχίσει ο Σπόραρ που είναι πιο ξεκούραστος από τον Ιωαννίδη, ενώ ο Παλάσιος λογικά θα προφυλαχθεί γιατί έχει δεχτεί μεγάλη καταπόνηση.