Πως «πόρωσε» τους παίκτες του ο Γιοβάνοβιτς πριν το ντέρμπι: Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο εγωισμός

Ιβάν Γιοβάνοβιτς / Intime

i

Ιβάν Γιοβάνοβιτς / Intime

Πως «πόρωσε» τους παίκτες του ο Γιοβάνοβιτς πριν το ντέρμπι: Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο εγωισμός

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:39 - 11.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 11.04.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε τον τρόπο να δώσει έξτρα κίνητρα στους παίκτες του Παναθηναϊκού πριν το ντέρμπι και τους έδωσε το ελεύθερο να διασκεδάσουν μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Το βράδυ της Κυριακής ήταν ένα από τα πιο ευτυχισμένα που έχει βιώσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο χρονικό διάστημα που εργάζεται στον Παναθηναϊκό. Μέχρι το επόμενο, αφού τα Play Offs έχουν ακόμα 6 αγωνιστικές στις οποίες θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή.

O Γιοβάνοβιτς είχε δώσει πολύ μεγάλη σημασία στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, αφού το θεωρούσε κομβικό για τη συνέχεια. Σε ένα timing που ο Παναθηναϊκός ναι μεν είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία, αλλά δεν έπειθε συνολικά με την απόδοσή του, ήταν απαραίτητη μία πειστική νίκη.

Κάτι που επισήμανε ο Γιοβάνοβιτς στους παίκτες του πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, υπενθυμίζοντάς τους πώς τα δύο φετινά ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν κερδίσει τις εντυπώσεις, παρά τις δύο ισοπαλίες.

Ο Γιοβάνοβιτς ανεξαρτήτως των επιλογών του στην τακτική, φρόντισε να θίξει τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών του. Αυτό που τους πέρασε ως υποσυνείδητο μήνυμα, είναι πως για να τερματίσουν πρώτοι και να αποδείξουν την αξία τους, επιβάλλεται να ξεπεράσουν τους εν ενεργεία πρωταθλητές.

Ασφαλώς, ο Σέρβος ξέρει πώς ο Ολυμπιακός δεν έχει τεθεί ακόμα νοκ άουτ, όμως, η διαφορά των έξι βαθμών και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας που απέκτησε πλέον ο Παναθηναϊκός, του δίνουν ένα μεγάλο αβαντάζ.

Ο Γιοβάνοβιτς μίλησε στους παίκτες του στα αποδυτήρια του «Απόστολος Νικολαΐδης» μετά τη νίκη και τους επαίνεσε με ένα μεγάλο μπράβο. «Απόψε δείξατε ποιοι είσαστε και τι μπορείτε να κάνετε» ήταν μεταξύ άλλων, τα λόγια του 60χρονου προπονητή.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό για τους «πράσινους», η διακοπή λόγω του Πάσχα επιτρέπει μία μεγαλύτερη χαλαρότητα, αλλά το βέβαιο είναι πως από τη Δευτέρα (10/4), ο Ιβάν θα επαναφέρει την ηρεμία και τους χαμηλούς τόνους στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Πάντως, το βράδυ της Κυριακής άνηκε στους παίκτες και είχαν κάθε δικαίωμα να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν τον θρίαμβό τους στο ντέρμπι της Λεωφόρου!