Μπρινιόλι ή Λοντίγκιν για βασικός; The winner is...

Λοντίγκιν, Μπρινιόλι

i

Intime

Μπρινιόλι ή Λοντίγκιν για βασικός; The winner is...

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:14 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:40 - 30.11.2023

Το δίλημμα για τον «άσσο» του Παναθηναϊκού στο «Κεράμικα», είναι το πιο σημαντικό ανοιχτό μέτωπο που έχει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την ενδεκάδα που θα παρατάξει εναντίον της Βιγιαρεάλ.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε στο «Κεράμικα» τη Βιγιαρεάλ, σε μία εξ' ορισμού δύσκολη αποστολή. Διότι στην Ισπανία δεν έχει νικήσει ποτέ και έχει να επιδείξει μόλις μία ισόπαλία σε αυτό το γήπεδο, στις 25 Φεβρουαρίου του 2009, με σκόρερ τον Γιώργο Καραγκούνη. Τότε για τους «16» του Champions League, τώρα για τους ομίλους του Europa League.

Βέβαια, όπως δήλωσε ο Αϊτόρ στη συνέντευξη Τύπου, «η προϊστορία είναι προϊστορία, αυτό το παιχνίδι είναι κάτι νέο». Λίγο αλλοιώτικο νόημα είχε η απάντηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος σχολίασε πως «μου λέτε τόσο συχνά για αρνητικές παραδόσεις, που έχω σταματήσει να τις ακούω».

Πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώριο να ασχοληθεί με τις παραδόσεις, εάν θέλει να διατηρήσει ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, μέσω της δεύτερης θέσης. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα που να τον εξυπηρετεί εκτός από το διπλό.

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, ο Γιοβάνοβιτς ταλανίζεται από το κομβικό δίλημμα για την εστία: Μπρινιόλι ή Λοντίγκιν; Ο Ιταλός δεν νιώθει σε καλή κατάσταση, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στα βραβεία ΠΣΑΠΠ και ο ομογενής γκολκίπερ περιμένει την ευκαιρία του. Η αίσθηση που επικρατεί είναι πως ο Σέρβος προπονητής θα στηρίξει έμπρακτα τον Μπρινιόλι με την χρησιμοποίηση του στην ενδεκάδα.

Στις υπόλοιπες θέσεις του συστήματος 4-3-3, δεν αναμένονται συνταρακτικές αλλαγές. Οι Γεντβάι και Σένκεφελντ θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Βαγιαννίδης έχει προβάδισμα αντί του Κώτσιρα για το δεξιό άκρο και ο Μλαντένοβιτς θα καλύψει το αριστερό άκρο.

Στη μεσαία γραμμή, ο Αράο και ο Τσέριν θα είναι οι δύο ανασταλτικοί μέσοι και ο Μπερνάρ θα έχει ρόλο επιτελικού χαφ. Θέση διεκδικεί ο Ρούμπεν, αλλά αντί του καταπονημένου Γεντβάι και αν υλοποιηθεί η δοκιμή του Γιοβάνοβιτς, ο Αράο θα υποχωρήσει στα μετόπισθεν.

Στην επίθεση, ο Παλάσιος θα επανέρθει ως δεξιός εξτρέμ και ο Αϊτόρ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αρχίσει ως αριστερός εξτρέμ, σε ένα περιβάλλον που το γνωρίζει πάρα πολύ από το παρελθόν. Ο Ιωαννίδης αναμένεται να συνεχίσει στην κορυφή της επίθεσης και όχι ο Σπόραρ.