Παναθηναϊκός: Ο Μπερνάρ γύρισε, μένει να μάθει και το που θα παίξει
i

Μπερνάρ / Intime

Παναθηναϊκός: Ο Μπερνάρ γύρισε, μένει να μάθει και το που θα παίξει

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:39 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:53 - 16.03.2023

Ο Μπερνάρ τέθηκε στη διάθεση του Γιοβάνοβιτς για το αθηναϊκό ντέρμπι, όμως ο ρόλος του στον Παναθηναϊκό τελεί υπό σκέψη.

H ενσωμάτωση του Μπερνάρ στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, περιπλέκει το σχέδιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής επεξεργάζεται την ενδεκάδα του και αμφιταλαντεύεται εάν θα την αλλάξει για χάρη του Βραζιλιάνου.

Καταρχάς, ο Γιοβάνοβιτς θα έπρεπε να αποφασίσει σε ποιο χώρο θα αξιοποιήσει τον Μπερνάρ. Στον «άξονα» ως επιτελικό μέσο ή στα άκρα της επίθεσης, ως εξτρέμ.

Στο σύστημα 4-2-3-1, ο Γιοβάνοβιτς έχει έναν εύκολο στόχο να «θυσιάσει» για να χρησιμοποιήσει τον Μπερνάρ: τον Λάζλο Κλάινχαϊσλερ. Ο Ούγγρος είχε θετικό πρόσημο στην απόδοση του στο Περιστέρι, αλλά δεν ήταν εντυπωσιακός και δεν είχε διάρκεια.

Με τον Μαντσίνι και τον Παλάσιος να διατηρούνται βασικοί στα άκρα της επίθεσης και τον Ιωαννίδη στην κορυφή, αφού ο Σπόραρ εφόσον είναι υγιής, θα συμπεριληφθεί στην 20άδα.

Η έτερη λύση, η οποία όμως δύσκολα θα προκριθεί από τον Γιοβάνοβιτς, είναι η μετάθεση του Βραζιλιάνου στα «φτερά». Δεν έχει πάει πολύ καλά αυτή η μετακίνηση, όποτε επιστρατεύτηκε και δεν νιώθει άνετα ούτε ο παλιός διεθνής με τη «σελεσάο».

Όσο για το σενάριο να μείνει ο Μπερνάρ στον πάγκο; Όχι και τόσο πιθανό, αφού ο 30χρονος μεσοεπιθετικός είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης του ρόστερ, με αποφάσεις στην εξέλιξη του 90λεπτου που δεν μπορεί να δώσει άλλος «πράσινος».

Αν και στα ντέρμπι που έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα με το Τριφύλλι, ο Βραζιλιάνος δεν έχει «υπογράψει» κάποιο από αυτά. Γεγονός που έχει δει ο Γιοβάνοβιτς και ίσως αφήνει ένα μικρό περιθώριο για να μην αρχίσει βασικό τον Μπερνάρ στη Νέα Φιλαδέλφεια