Η συζήτηση για το πρόγραμμα τελειώνει όταν αρχίζει η μπάλα
i

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού / Intime

Η συζήτηση για το πρόγραμμα τελειώνει όταν αρχίζει η μπάλα

Αυτός ο οποίος θα παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο, έχει μικρή σημασία πότε και που θα αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του. Απλώς νικάει και δεν ενδιαφέρεται. Αυτό ισχύει και για τον Παναθηναϊκό στα Play Offs.

Το πρόγραμμα που διαμορφώνεται σε ένα τουρνουά, σχετίζεται περισσότερο με τη συζήτηση μέχρι να αρχίσει η δράση. Γιατί πάντα η θεωρία προηγείται της πράξης. Όταν οι ομάδες παίζουν ποδόσφαιρο, όλα τα γύρω-γύρω πάνε… περίπατο και ο καλύτερος φαίνεται στο χορτάρι, και όχι με τη σειρά που θα αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του.

Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει για τον Παναθηναϊκό και την κλήρωση για τα Play Off της Super League. Σίγουρα, το timing επηρεάζει και μπορεί να διευκολύνει ή να δυσχεράνει μία κατάσταση. Όμως, στο τέλος της διαδικασίας ο Παναθηναϊκός θα πετύχει ή θα αποτύχει εξαιτίας της απόδοσης και των αποτελεσμάτων του. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο…

Δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης πόσο μεγάλο θα είναι το αβαντάζ που θα αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, εάν νικήσει στην πρεμιέρα την ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφία». Όχι μόνο επειδή από εδώ και πέρα, οι τρεις βαθμοί που παίρνει ο ένας διεκδικητής του τίτλου, ταυτόχρονα τους στερεί από τον άλλον. Καθώς και διότι η Ένωση θα «βυθιστεί» σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση, αφού σε μία εβδομάδα θα έχει ηττηθεί δύο φορές στην έδρα της, από τους άλλους δύο μεγάλους της Αθήνας.

Επίσης, η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη για τον Παναθηναϊκό, εφόσον φύγει αλώβητος με το βαθμό της ισοπαλίας. Θα παραμείνει σίγουρα πρώτος με την ίδια διαφορά από την ΑΕΚ, όμως στον αντίποδα, θα τον πλησιάσει ο Ολυμπιακός στους τρεις βαθμούς. Εξυπακούεται πως ο πιο ασφαλής δρόμος για τον τίτλο είναι να προχωρήσει το Τριφύλλι με ένα νικηφόρο σερί. Εάν το καταφέρει, τότε απλώς θα αδιαφορήσει για το τι θα πράττουν την ίδια ώρα οι άμεσοι ανταγωνιστές του.

Επιπροσθέτως, επιβάλλεται όλοι να αντιληφθούν ότι ακόμα και στο χειρότερο σενάριο της ήττας στη Νέα Φιλαδέλφεια, τίποτα δεν θα έχει χαθεί. Σίγουρα θα είναι ένα πισωγύρισμα, αλλά θα υπάρχουν άλλες 9 αγωνιστικές, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να διορθώσει τα πράγματα και να επανακτήσει την κορυφή της βαθμολογίας και να στεφθεί πρωταθλητής μετά από 13 χρόνια.

Ποδοσφαιρικά μιλώντας, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς σίγουρα έχουν βελτιωθεί σε σύγκριση με την καθίζηση του Ιανουαρίου. Ωστόσο, η βελτίωση αυτή δεν αρκεί για να κερδηθεί η μάχη του τίτλου. Οι «πράσινοι» πρέπει να θυμηθούν την εικόνα που έδειξαν στη διάρκεια του 2022. όταν δεν έχασαν ούτε σε ένα ντέρμπι με σημασία. Εκείνος ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό, ούτε στη Νέα Φιλαδέλφεια, ούτε στο Φάληρο, ούτε και στην Τούμπα.

Αντίθετα, οι αντίπαλοι του είναι εκείνοι που θα πρέπει να ανησυχούν. Ομως, ο Παναθηναϊκός του 2023 δεν είναι εξίσου συμπαγής, είναι πιο ανασφαλής και λιγότερο παραγωγικός. Εξ’ ου και οι απώλειες βαθμών. Το ποιος από τους δύο θα εμφανιστεί στα Play Offs, εξαρτάται καθαρά από τους ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς…