Ο Μπρινιόλι πήγε στα πέναλτι... υποψιασμένος (vid)

Ο Μπρινιόλι αποκρούει το πέναλτι του Γκεντουζί

i

Intime

Ο Μπρινιόλι πήγε στα πέναλτι... υποψιασμένος (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:36 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 17.08.2023

Σε απόλυτο κοντραστ, η Μαρσέιγ διεκδίκησε την πρόκριση στα πέναλτι χωρίς τη σχετική προετοιμασία, όταν ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι είχε τη σωστή καθοδήγηση από τον Γιώργο Μουντάκη.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μαρθελίνο στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μαρσέιγ, ότι δεν είχε δουλέψει καθόλου πριν τη ρεβάνς, για τη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Ισπανός προπονητής είχε απαντήσει ακριβώς το ίδιο την παραμονή του παιχνιδιού, σε αντίστοιχη ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου. Επειδή η προπονητική επάρκεια του Μαρθελίνο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί – έχει να παρουσιάσει έργο στην Ισπανία – μάλλον πίστευε πως η Μαρσέιγ θα έπαιρνε άνετη νίκη και δεν θα έφτανε μέχρι τα πέναλτι.

Σε αντίθεση με την επιλογή του Ίβηρα να λειτουργήσει κόντρα στην κοινή ποδοσφαιρική λογική, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε προετοιμάσει τους παίκτες του για αυτό το σενάριο. Τόσο με τους εκτελεστές, όσο και με εξειδικευμένες οδηγίες στον Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, Γιώργος Μουντάκης, είχε αναλύσει στον Μπρινιόλι το πως σουτάρουν οι ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ και ποιο είναι το σημείο που προτιμούν να στείλουν τη μπάλα.

Ο Ιωαννίδης με μια φράση του έδειξε τι σημαίνει ομάδα: «Ευχαριστώ τους Λοντίγκιν και Ξενόπουλο που μένουν μετά την προπόνηση και με βοηθούν στα πέναλτι»
CHAMPIONS LEAGUE

01:50 - 16.08.2023

Ο Ιωαννίδης με μια φράση του έδειξε τι σημαίνει ομάδα: «Ευχαριστώ τους Λοντίγκιν και Ξενόπουλο που μένουν μετά την προπόνηση και με βοηθούν στα πέναλτι»

Μετά την τεράστια πρόκριση του Παναθηναϊκού στη Μασσαλία απέναντι στη Μαρσέιγ, ο Φώτης Ιωαννίδης μίλησε για μια ομάδα που ακόμη δεν γνωρίζει το ταβάνι της.

Όταν οριστικοποιήθηκε ότι η πρόκριση θα κριθεί στα πέναλτι, ο Μουντάκης βρισκόταν σε εμφανές σημείο για τον Μπρινιόλι και όποιος έπαιρνε τη μπάλα, ο κόουτς έδειχνε με χειρονομίες στον Ιταλό τερματοφύλακα την καλή πλευρά του εκτελεστή.

Εκ του αποτελέσματος, η τακτική απέδωσε… Ο Μπρινιόλι απέκρουσε το χτύπημα του Γκεντουζί, που αποδείχτηκε και καθοριστικό, έπεσε στη σωστή γωνία σε άλλα δύο σουτ και μόνο σε ένα πέναλτι έχασε τελείως τη φάση.

Ασφαλώς, το πιο σημαντικό είναι η ικανότητα ενός «άσσου». Το άλμα του, η οξυδέρκεια και η αντίληψη του. Ο Μπρινιόλι τα διαθέτει. Όμως, εκτός από αυτά, ο Ιταλός είχε εξαιρετική καθοδήγηση από τον Γιώργο Μουντάκη. Για την οποία τον ευχαρίστησε με ένα μεγάλο «μπράβο, Γιώργο», που ακούγεται καθαρά στην παρακάμερα της ΠΑΕ στο 7:45’.

Επίσης, ο Μπρινιόλι είχε και ψυχολογική υποστήριξη από τους συναδέρφους του. Οι Γιούρι Λοντίγκιν και Βασίλης Ξενόπουλος αυξάνουν τον ανταγωνισμό για τον «Μπρίνιο», τον αναγκάζουν να διατηρείται σε εγρήγορση, αλλά ταυτόχρονα είναι ομάδα και συμπαραστέκονται ο ένας στον άλλο. Κλίμα που απεικονίστηκε στο πλάνο των τριών να αγκαλιάζονται στο φινάλε.